|
מה לא לעשות בזמן תאונה?
התאונות בארצנו הינן הנגע המרכזי שבכוחנו לטפל – ברוב התאונות הגורם האנושי הוא האחראי לקרותן. בשנה שחונה זו, לא ניתן לתלות נתונים של עלייה בכמות התאונות עקב תנאי התחזוקה של הכבישים, היות ואין גשם שגורם לכביש להיות חלק יותר ומוצף שמן. מצד שני, השמש הקופחת וחולות יכולים להיות סיבה טובה אפילו לתאונה עצמית. הצירוף של אלו עם גורמים אחרים כמו צפיפות הולכת ומתגברת על הכביש, אי ציות לחוקי תנועה, עייפות מצטברת ועוד עלולים לגרום ליותר ויותר תאונות. אפשר להגיד כי מצבים אלו היו יכולים להימנע, אולם אף על פי כן הם תמיד יקרו, ולחברות לביטוח רכב תמיד תהיה עבודה בעניין, אפילו כשמדובר בביטוח לרכב ישן.
מה עושים מיד לאחר תאונה עם נפגעים
ראשית בודקים האם ישנם נפגעים בקרב נוסעיך, נוסעים ברכבים אחרים שהיו מעורבים או הולכי רגל, ואם כולם מרגישים טוב. במקרה שישנם נפגעים, יש לפעול מיד על מנת להצילם, זה רשום בחוק, לבד מכך שמדובר בצעד הומאני. הצעד הבא יהיה לקרוא למד"א ולמשטרה, לחבוש את הזהרון (הוסט הזוהר) בכל פעם שאתם יוצאים מן הרכב בדרך עירונית כדי לא לחטוף פגיעה נוספת ולהציב משולש כחוק לפני הרכב. השתדלו לפנות את הנפגעים מהר ככל האפשר – כך שחברת ביטוח לא תוכל לטעון שאין קשר בין התאונה לפגיעתם. אין להזיז את הרכב! הזזת רכב במקרה שבו יש נפגעים הינה פלילית, למעט לצורך הגשת עזרה ראשונה לפצוע. לאחר הגעת כוחות המשטרה ומד"א, השאירו להם את הטיפול וניתן להתפנות לטפל בפרטי הביטוח של התאונה – מסרו את פרטי הפוליסה שלכם
כולל ביטוח צד ג' לרכב פרטי.
החלפת פרטים לצורכי ביטוח
חברות הביטוח חייבות לדעת את פרטי התאונה במדויק לצורך תביעה. אין להצהיר בכל מקרה כי אתם אשמים בתאונה! יכול להיות שעורך דין משומן של חברת ביטוח רכב יכול להפוך את הקערה על פיה. במקרה שאין נפגעים – אין צורך להפעיל את ביטוח מקיף – אולי עלות הנזק נמוכה יותר מכך.
לפרטים נוספים על מה לא לעשות בזמן תאונה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|