|
ביטוח רכב לנהג צעיר
כל מי שקיבל רישיון, נחשב על-פי הגדרות משרד התחבורה ועל פי חוק "נהג חדש" בשנתיים הראשונות לאחר קבלת הרישיון, ומחויב לשאת על מכוניתו שלט "נהג חדש." את השלט הזה - אותו כולנו מכירים היטב - יש להצמיד לשמשת הרכב האחורית. במהלך השנתיים הראשונות ממועד הוצאת הרישיון, המשטרה ובתי המשפט וכן החוק עצמו – מחמירים עם הנהגים הצעירים הן באכיפה והן בענישה. זאת כמובן בהסתמך על סטטיסטיקה מוכחת המצביעה על כך שנהגים צעירים מעורבים ואחראיים לתאונות הרבה יותר מכל אוכלוסייה אחרת.
בנוסף ל"סנקציות" השונות שמטיל משרד התחבורה על הנהגים הצעירים – כמו איסור הסעה ברכב של מעל לשני נוסעים נוספים, חובה לנהוג בכל נסיעה עם נהג מלווה במשך שלושה החודשים הראשונים מיום הוצאת הרישיון, נסיעה עם שלט "נהג חדש" על הרכב" וכו' – ובהתאם לסטטיסטיקות המצביעות כי שיעור התאונות בקרב נהגים צעירים גבוה בהרבה מהממוצע בקרב נהגים ותיקים – חברות הביטוח לא נשארות מאוחר, וקובעות תעריפי ביטוח רכב גבוהים מהממוצע לנהגים צעירים. תעריפי הביטוח לנהגים צעירים נעים בין 4,000-7,000 ₪, כמובן כתלות בערך הרכב המבוטח. כך שזה עסק יקר לרכוש ביטוח רכב לנהג צעיר!
רוב חברות הביטוח נוהגות להתייחס כנהג צעיר לכל מי שעוד לא מלאו לו 24 שנים, אם כי ישנן חברות ביטוח בהן נהג צעיר נחשב מי שעוד לא מלאו לו 21 שנים, וכן חברות המגדירות נהגים חדשים כמי שוותק הנהיגה שלו פחות משנה. על פי רב, מחיר פוליסת ביטוח חובה מושפעת מגיל הנהג הצעיר ביותר הנוהג ברכב. פער המחירים בין קטגוריות הגיל השונות גדול ויכול להגיע עד לכדי מחיר כפול בין פוליסת נהג חדש לפוליסה של נהג בגילאי חמישים. מומלץ שלא לזייף את גיל הנהג (על אף התייקרות הפוליסה) כיוון שתביעה במקרה של תאונה – תידחה.
מאמרים נוספים בתחום ביטוח רכב לנהג צעיר:
ביטוח לנהג חדש וצעיר
ביטוח נהג צעיר
ביטוח נהג צעיר וחדש
מיהו נהג צעיר
ביטוח רכב לנהגים צעירים
לקבלת הצעות ביטוח רכב לנהג צעיר, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר |
|