מה עושים כאשר המבוטח מסרב להודות באשמה ?
פסקי דין שונים בתחום התעבורה ובתחום הביטוח הביאו לתשובה על שאלות ספציפיות בתחום הביטוח. כך למשל פסק דין בתאונה ותשלום לצד שלישי העלתה את הסוגיה – מה הנוהל כאשר מבוטח מסרב להודות באשמה?
ביטוח צד שלישי ומתי הוא תקף?
ביטוח צד שלישי, או צד ג', נועד לכסות את העלויות של רכב שנפגע בתאונה תוך מתן תשלום השתתפות עצמי ע"י המבוטח שפגע ברכב צד ג'. עם זאת, יש מקרים בהם המבוטח לא מודה באשמתו בתאונה ובפגיעת הרכוש או הפגיעה הפיזית שנעשתה לצד ג'. על פי רוב צד ג' שנפגע בתאונה יפנה לחברת הביטוח של המבוטח ויבקש את הפיצויים שמגיעים לו תוך כדי תשלום של דמי ההשתתפות העצמית ע"י המבוטח. עם זאת, אם המבוטח מסרב להודות באשמה בתאונה ולא מוכן לשאת בדמי ההשתתפות העצמית מה הנוהל?
מה הנוהל במקרה והמבוטח לא מודה באשמה בתאונה צד ג'?
על פי פסקי דין מוכרים הנוהל במידה והמבוטח לא היה אחראי לתאונה הוא תשלום של חברת הביטוח לנפגע בלי לגבות דמי השתתפות עצמית מהמבוטח. במידה וחברת הביטוח התנדבה לשלם את הפיצויים עבור צד ג' מבלי לוודא עם המבוטח את הפנייה של הנפגע ואכן לבדוק כי הוא נושא באחריות לתאונה – אין לחברת הביטוח את הזכות לגבות דמי השתתפות עצמית. פסקי דין בנושא ביטוח הביאו לחידושים בתחום הביטוח רכב – חברת ביטוח לא חייבות לשלם את מלוא הנזק לצד ג' אם המבוטח לא אחראי לתאונה, וכן שדמי ההשתתפות העצמית זה עניין פנימי שצריך להיות בין המבטח למבוטח כבר אינו דבר תקף. פסקי דין אינם תקדימים מחייבים על כן כל חברת ביטוח, כל פוליסה וכל מבוטח ינהגו באופן אחר.
לפרטים נוספים על מה עושים כאשר המבוטח מסרב להודות באשמה?, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|