|
גביית קנסות במקרה של ביטול ביטוח
פוליסת ביטוח רכב נהוגה לתקופה סטנדרטית של שנה בכל חברה לביטוח. מי שמעוניין בביטוח לטווח זמן קצר יותר – צריך לקחת בחשבון שיגבו ממנו סכומים גבוהים יותר: ביטוח לזמן שהוא פחות משנה דורש חישוב של פרמיות נוספות בכדי שלחברת הביטוח יהיה משתלם לבטח אותה אצלה. משום כך, מבוטחי ביטוח רכב רבים מסורבים לבקשות מסוג אלו ופונים בלית ברירה לחברת ביטוח רכב הפול, אשר מייצרת ביטוח יקר יותר (לעתים ב – 50% יותר ממה שהיה יכול לעלות בחברת ביטוח "רגילה"), אלא אם אתם מעוניינים לעשות ביטוח לשנה שלמה ולבטל אותו באמצע. גם אז מונהגים קנסות, אולם שווים משתנה עם הסיבה לביטול.
פנייה לביטול קנסות בעת ביטול הביטוח
לפני מספר שנים נעשתה פניה מטעם המנכ"ל למועצה לצרכנות שהייתה מיועדת אל המשרד של המפקח על הביטוח. הפניה מבקשת להסיר את הקנסות הגבוהים מידי אלו אשר מבקשים באופן לא צפוי לבטל את הביטוח שרכשו דרכן – ולא משום שהם עוברים לחברת ביטוח אחרת, אלא משום שרכבם נגנב, נפגע "טוטאל לוס", נמכר או הושבת ובכך מוכים חטא על פשע. המועצה לצרכנות מצידה הגיבה כי גביית הקנס נעשית על פי דין, ובחסות פוליסת הרכב התקנית. החישוב של הקנס הוא 10% מדמי הביטוח השנתיים בעד ביטול פוליסת ביטוח רכב של חודש או חלק ממנו, ובנוסף – חברת הביטוח רשאית להשאיר לעצמה תוספת של 10% מדמי הביטוח השנתיים שהם מהווים את הקנס. כשמוסיפים לכך את חובת הודעת הביטול כ- 21 יום מאז שחברת הביטוח מפסיקה אותו, יוצא כי מי שמודיע לאחר 9 חודשי ביטוח מלאים נמצא מפסיד ומשלם לחינם את שאר סכומי הביטוח.
החזרים של ביטוח חובה מול מקיף
בביטוח חובה ישנם החזרים של 100% מתקופת הביטוח שנותרה לתשלום בעילות שבהן הרכב נמכר, הושבת או נגנב, בעוד שבביטוח מקיף ישנו קיפוח של הצרכן בגין ביטול פוליסת ביטוח, אותו קיפוח עליו נלחם מנכ"ל המועצה לצרכנות. הפתרון הטוב ביותר הוא לפנות אל עורך דין תעבורה אשר בקיא בתחום שלכם.
לפרטים נוספים על גביית קנסות במקרה של ביטוח ביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|