|
הונאות ביטוח רכב ורכוש
תביעות המוגשות לחברות ביטוח לרכב בעקבות הונאות ביטוח רכב שונות נאמדות בלפחות - 200 מיליון שקלים בשנה. הקביעה הזו מבוססת חקירות פרטיות שבוצעו לחברות הביטוח שנתבעו וכן מבוססות על נתוני משרד האוצר, כמו גם על תחקור גורמים בענף הביטוח. הגשת תביעות לביטוח רכב כוזבות מגדילות את נפח התביעות ואף מאיימת על יציבותן של חברות ביטוח רכב. לנוכח עניין זה, המפקח על הביטוח במשרד האוצר עשה מעשה לצורך עיגון המאבק בעברייני הביטוח כאשר הוא שינה את החקיקה וקבע תקנות חדשות – וכבר משנת 2003 פורסמה מטעמו טיוטא של המפקח על הביטוח המגדיר מהם האיומים והסכנות האורבים ליציבות חברות הביטוח.
החוזר של המפקח על הביטוח
בחוזר זה ניתנו הנחיות לחברות הביטוח אשר עוסקות בעיקר במינוי ממונה למניעת הונאות, דרישות שנדרשות מכל דירקטוריון של חברת ביטוח לקבוע שיטות, נהלים, הערכות מיוחדות של מידע ובקרה פנימית משופרת להתמודדות מול ההונאות. תמונת המצב מופקת על פי נתונים דו- שנתיים של סקר סיכונים. בנוסף, קמה חברת ISO ישראל – אשר מושב חברת האם שלה נמצא בארצות הברית, וזכתה במכרז של ממשלת ישראל. החברה אחראית למאגר מידע שמרכז בתוכו את כל התביעות המוגשות לחברות הביטוח בישראל, ובעזרת כלים ממוחשבים לאיתור הונאות בתחום הביטוח בכלל ובתחום ביטוח רכב בפרט פועלת לאיתור הקושרים בהונאות. הכלים נתונים גם בידיהם של חוקרים פרטיים, מנהלי תביעות, שמאי רכב ואחרים אשר מתודרכים כיצד לזהות הונאות ומה לנקוט בעקבותיהן.
רשימת סימנים כאינדיקציה להונאה
הסימנים הבולטים הם הודעה מאוחרת למשטרה על הימצאותם של נפגעים בתאונה, אם ישנם מספר נפגעים – כולם התלוננו על אותה פגיעה גופנית – במיוחד כשהמתלונן טוען כי נגרמה לו פגיעה גופנית קשה מול פגיעה מזערית ברכוש, הנפגעים מגישים חשבוניות טיפול מאותם הרופאים, אין לרכב ביטוח לאוטו (חובה) ועוד.
לפרטים נוספים על הונאות ביטוח רכב ורכוש, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|