|
תאונת פגע וברח
ברבות מתאונות הדרכים בישראל הנהגים הפוגעים בורחים. ע פי החוק, יש להגיש סיוע לנפגעים – דבר ראשון, משום שכרוכה בכך גם סכנת חיים, וערך החיים הוא מעל לכל. כאשר אחד מהנהגים המעורבים בתאונה ברח ולא הגיש עזרה ראשונה לנפגעים או שלא השאיר פרטי ביטוח רכב לאחר תאונה בידי המעורבים – מדובר בתאונת "פגע וברח". היות ולעתים מדובר בהולכי רגל שאין להם ביטוח תאונות אישי וכן הנהג הפוגע ברח, אין כביכול מי שיכסה את סכום ההוצאות בעבור הטיפול בנפגע. כאשר לא ידועה זהות הנהג הפוגע לכל מי שנפגע בתאונה מסוג זה, התביעה תוגש לתאגיד "קרנית" – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, אשר משמש כחברת ביטוח רכב לכל דבר ועניין.
חובת ההוכחה חלה על הנפגעים
על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כל אחד שנפגע בתאונה מכל סוג יכול לגשת לחברת "קרנית" ולהגיש תביעה, אולם העניין מתחיל כאשר חלה על התובע החובה להוכיח כי אכן מדובר בתאונת "פגע וברח". כאן ניתן להיעזר בעדי ראיה שהיו בסביבה, כולל נפגעים נוספים של התאונה. מכיון שבתאונות מסוג זה חלה חובת דיווח למשטרה, אין להתמהמה עם ההתקשרות למשטרה וגם למד"א במקרה הצורך. כך כבר יש בידם של התובעים מסמך רפואי וכן דו"ח משטרה. בין אם התובעים נעזרים בעורך דין תעבורה ובין אם הם מייצגים את עצמם – יש להוכיח את גובה הנזק שנגרם להם. בהתאם ליכולת ההוכחה של אותו סכום שהוציאו בעבור טיפולים, כך יוחזרו להם כספיהם.
רכב פגע ברכבי וברח. האם אני חייב לדווח?
העניין הוא שונה כשמדובר בפגיעה ברכוש בלבד. בניגוד לביטוח חובה המחייב הודעה לגבי הנפגעים ודו"ח משטרתי, כמו גם הגשת עזרה ראשונה לנפגעים – ומי שלא עושה כן נחשב לעבריין, הרי כשהרכוש לבד נפגע, מופעל ביטוח אחר – ביטוח מקיף, וכאן זהו כבר שיקול טהור של המבוטח אם להפעילו.
לפרטים נוספים על תאונת פגע וברח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|