ביטוח רכב בתוקף לאחר מכירה ובלי שינוי שם המבוטח
לפעמים כאשר מוכרים רכב לאדם אחר הביטוח נשאר תקף על השם הקודם, כלומר במקום לשבור פוליסת ביטוח ולשלם קנס מעדיף המוכר והרוכש שהביטוח יישאר תחת השם של בעל הרכב המקורי. בין ובין כך חברת הביטוח תכסה כל נהג ברכב הספציפי שמבוטח אצלה, במידה ואין מגבלה מפורשת המפורטת בפוליסה. עם זאת בין חברות הביטוח לבין המבוטחים קיימים חילוקי דעות רבים בנושא ולא מעט תביעות ביטוח נשללו בלי סיבה הוגנת.
מה זה אובדן זיקת ביטוח על פי המשפט האנגלי?
לא פעם בכדי להתחמק מתשלום סיכון חברות הביטוח משתמשות בסעיף במשפט האנגלי הנוגע לאובדן זיקת ביטוח. כלומר, כשהמבוטח מוכר את הרכב, או כל נכס אחר שמבוטח, הוא מאבד את הזיקה לרכב וכתוצאה מכך את הזיקה לפוליסת הביטוח רכב, ועל כן חברות הביטוח מאמינות כי הן פטורות מהחובות שלהן כלפי המבוטח. לא פעם נפלו שופטי מדינת ישראל בטענה זו, עם זאת החוק כותב באופן מפורש כי אין להתייחס לחוק האנגלי בעקבות סכסוכים ותוצאות לא רצויות שטיעון זה העלה. למרות שנאמר בחוק בפירוש אודות נושא זה ממשיכים שופטים רבים לתת פסק דין מוטעה שמעודד את חברות הביטוח להמשיך ולסחוט כספים מהמבוטחים מבלי להתחייב אליהם ולבטח אותם בעת הצורך.
מה הוא התוקף של ביטוח הרכב לאחר מכירתו?
במידה ונמכר הרכב אך הביטוח נשאר על שם המוכר הוא עדיין תקף. הרכב כביכול בבעלותו של מוכר הרכב והפוליסה עדיין על שמו. הנושא של זיקת המבוטח לרכב היא טעות שלא מקובלת יותר בבתי המשפט. האינטרסים של חברת הביטוח לא תמיד טהורים וחשוב מאוד לבדוק כי אכן אתם, בתור מבוטחים, מקבלים את כל הפיצויים וכל התשלומים עליהם אתם משלמים את דמי הביטוח השוטפים.
לפרטים נוספים על תוקף ביטוח לאחר מכירה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |