מי רשאי למכור פוליסות ביטוח רכב?
בימינו שוק הביטוח הפך להיות מופרט והתחרות בו חופשית. ניתן למנות 3 גופים שעוסקים בביטוח הישראלי והם החברות המסורתיות, חברות הביטוח הישיר וחברת הפול. לצד אלו פועלות חברות ביטוח בגזרת האשראי, שירותי הבריאות, השכרת הרכב והליסינג. מכיוון שיש ריבוי בחברות הביטוח קשה מאוד לדעת מי מוסמך למכור פוליסות ביטוח רכב, לא כל השחקנים בשוק מורשים לכך.
מי מהשחקנים מורשים לעסוק בביטוח רכב?
חברת ביטוח שבוחרת לבטח את מבוטחיה גם בביטוח רכב צריכה לעמוד בקריטריונים מסוימים כגון יציבות פיננסית שתבטיח כי הנטל הביטוחי שהארגון לוקח על עצמו יכול להחזיר – כלומר שלא יגיעו למצב בו החברה לא יכולה לעמוד בתביעות ביטוח הרכב. כמו כן הארגון צריך להיות בעל הכשרה מקצועית בנושא ועם מערכת לוגיסטית שתאפשר זאת. החוק עושה הבדלה בין ביטוח חובה לרכב לבין ביטוחי הרשות לרכב כמו ביטוח מקיף שנוגעים בפן של רכוש הרכב. חברה בעל רישיון תוסמך לכך ע"י אגף הפיקוח על הביטוח במשרד האוצר שפועל על פי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים. גוף זה אחראי לבדיקת החוסן הכלכלי של החברה, הרקע לבקשת הרישיון, שלילת אינטרסים לא אמינים, בדיקה של רמת שירות תקינה והתנהלות נכונה והוגנת מול המבוטחים.
מה הם תנאי הבסיס לקבל רישיון מבטח רכב?
קיימים שלושה תנאי בסיס לקבל רישיון מבטח , ובינו גם מבטח רכב. התנאי הרישיון הוא כלכלי ומדבר על הון מינמלי שחברות הביטוח דורשות לעמוד בו. חברת הביטוח צריכה להוכיח כי יש בידיה את ההון הנדרש. התנאי השני נוגע לתוכנית עסקית של החברה שהיא צריכה להגיש למפקח ולפרט את הפעילות העסקית המתוכננת. התוכנית העסקית מחויבת בציון נתונים מסוימים – כאשר חברת ביטוח רוצה להיות בעלת רישיון לרכב היא צריכה לבקש זאת במפורט. כמו כן לפרט את תנאי פוליסת הביטוח של החברה ואת הסיכונים שכרוכים בכך. התנאי האחרון הוא לדווח על בעלי המשרות הבכירות בחברה כגון מנכ"ל, דירקטור, מנהל בכיר וכו' ולבדוק כי יש להם את הנתונים וההכשרה המקצועית לעסוק בכך.
לפרטים נוספים על מי רשאי למכור פוליסות ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |