|
השתתפות עצמית בביטוח נהג צעיר
נהג צעיר מחויב בתוספת "נהג צעיר" בביטוח רכב, תוספת זו נהוגה בכל חברה לביטוח רכב וולא ניתן למצוא יוצאים מן הכלל בכך. הסיבה היא, שחברות ביטוח לא לוקחות את הסיכון הכרוך בנהיגתו של נהג צעיר שאין לו ותק רב על הכביש וכן אין לחברת הביטוח ידע מספק לגבי התנהגות הנהיגה שלו. במקרים אלו ישנו סיכוי גבוה יותר להפעלת הביטוח, והתוספת אמורה "לכסות" על הפסדי הביטוח במקרה שבו יופעל ויתבע. המונח "נהג צעיר" אינו מוגדר בחוק, אלא גילו מוגדר אצל כל חברת ביטוח אחרת. הוא אמנם מתחיל מגיל 17 – גיל הוצאת הרישיון אולם יכול להסתיים בגיל 21 או בגיל 24. המשמעות- נהג בן 22 יוכל לחסוך את התוספת הזו בחברת ביטוח שבה נהג צעיר הינו עד גיל 21.
ההשתתפות העצמית של נהג צעיר
ככלל, בביטוח מקיף שבו יש נזק לרכוש, חברת הביטוח מחייבת את כל הנהגים (למעט הבודדים שיש להם פטור בסעיף ההשתתפות העצמית) בדמי השתתפות עצמית- הנהגים ישלמו על פי הסכום הנקוב בזמן הפעלת הביטוח, ואילו חברת הביטוח תשלים את היתר לתביעה. בביטוח "נהג צעיר", דמי השתתפות בביטוח נהג צעיר, משום שישנו סיכוי גבוה יחסית לשריטות ונזקי פח קטנים שחברות הביטוח מעדיפות שהנהג ישלם זאת מכיסו ולא יפעיל את הליכי הביטוח בעבור אותם נזקים בעלי ערך הוצאה כספית קטן.
ומה אם נהג צעיר מעוניין בהחלפת ביטוח באמצע תקופה?
חברות הביטוח מתנגדות על פי רוב לביטול הפוליסה באמצע תקופה במידה והסיבה היא מעבר לחברת ביטוח רכב מתחרה ולא מסיבות שקשורות בכוח עליון, על כן מקשות את התנאים לביטול הפוליסה, על אף שיתכן כי גיל הנהג כבר לא יחשב לצעיר על פי תקנון אותה חברת ביטוח. נכון שחשיבותו של ותק במבוטח בביטוחי רכב חשובה היא עליונה, אולם לא ניתן להפסיק את הביטוח באמצע אלא לפי תנאי החוזה.
לפרטים נוספים על השתתפות עצמית בביטוח נהג צעיר, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|