|
ביטוח רכב צמוד
כל אחד היה מעוניין ברכב שלא הוא משלם עליו (אלא מעבידו) אשר יעמוד לרשותו יומם וליל. יותר מאשר שרכב צמוד הוא סמל סטאטוס, מדובר באחד הפריטים אשר העובד משלם עליהם בזיעת אפיו, כך שלא לחינם הוא עושה ברכב כאוות נפשו. ישנם מעבידים רבים אשר מעמידים לרשות עובדיהם רכב צמוד, כאשר העובד לא תמיד מודע לתנאי פוליסת ביטוח הרכב. העובד יכול להציג את התאונה כתאונת דרכים שהינה גם תאונת עבודה וכך לקבל פיצויים מביטוח לאומי, כשביטוח חובה משלים את תשלום הפיצויים הללו. כשהרכב הינו רכב שני בבית, ניתן לערוך לרכב הפרטי ביטוח רכב שני שהוא מוזל יותר.
כשתאונת דרכים עם רכב צמוד מוכרת גם כתאונת עבודה
בשעה שהעובד מוכיח כי התאונה שעשה הינה תאונת עבודה, למשל – בדרך אל העבודה, בדרך מהעבודה או תוך מילוי עבודתו, הינו זכאי לגמלאות מידי המוסד לביטוח לאומי. אם סכום הנזק עולה על סכום הגמלאות המגיעות לו, ישולם לו ההפרש בין זה לזה מחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה לרכב. גם כאשר לכאורה לא מגיע החזר הפרש בין גמלאות לסכום הנזק משום שסכום הגמלאות עולה על סכום נזקו, הוא יקבל הטבה – בכל מקרה יהא זכאי ל – 25% מסך נזקו אשר נפסק לו בתביעתו מול חברת הביטוח.
האם השאלת רכב ברשות מזכה בפיצויים?
חוזה ביטוח רכב הוא אשר קובע את הרשאים לנהוג ברכב, ורק מי שמילא את תנאי החוזה רשאי לתבוע פיצויים. כך אומר סעיף החוזה, אולם בתקדימי ביטוח אוטו שהיו נפסק כי כל מי שקיבל רשות מידי המבוטח רשאי לנהוג ברכב כל עוד אין איסור גורף (בעיקר על בני משפחות) לנהוג כל עוד קיבל הרשאה כדין.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב צמוד, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|