|
מה לעשות בזמן תאונת דרכים?
איננו יכולים לצפות בדיוק מתי אנו ניקלע לתאונת דרכים חס וחלילה, אולם יכולים להיות ערוכים מראש לאופן ההתנהלות שלנו במידה והאירוע יקרה. ידיעתו של סדר הפעולות הנדרש כדי לפעול נכון וכחוק עשויה לא רק להקל עליכם, אלא גם להציל חיים ובהמשך להתמודדות קלה יותר מול חברות הביטוח. החלפת פרטי ביטוח רכב היא פעולה חשובה, אולם לפני כן יש לבדוק אם יש נפגעים. ישנה התנהלות שונה באם מדובר בתאונת דרכים עם נפגעים, ומצד שני – אם מדובר בתאונת דרכים ללא נפגעים – דרך ההתנהלות שונה. יש לגלות ערנות גם כשהנזק שנגרם אינו נראה לעין ואחד המעורבים מדווח על תחושות וכאבים מסוימים.
סדר הפעולות להתנהגות לאחר תאונת דרכים
רצוי להירגע ולשמור על העשתונות במידה רבה ככל האפשר, לדומם את מנוע המכונית להיות קשוב ולבדוק בעצמך אם היו סך הכל נפגעים בתאונה ורק לאחר מכן יש לבדוק את מידת הנזק לרכבים. במידה וישנם נפגעים חו"ח, רק הדבר הבא יהיה להזמין אמבולנס ולהתקשר לדווח למשטרת ישראל. עד לבואה של המשטרה, אין להזיז את המכוניות. בזמן הזה תוכלו להחליף את פרטי ביטוח הרכב וסוג הרכב (ביטוח מקיף וביטוח צד ג') ועוד פרטים כמו שם פרטי ושם משפחה ביחד עם מספר תעודת זהות, כתובת ומספר טלפון, כל פרט אפשרי שיש לרכב, פרטי פוליסת הביטוח, פרטי סוכן הביטוח ועוד.
מה לא לעשות בזמן החלפת פרטי ביטוח רכב?
גם אם ברור לכם כי אתם האשמים בתאונה, אין להודות או להצהיר בכל דרך שהיא על אשמתכם בתאונה – ישנו סעיף מיוחד לכך בחוזה של חברת הביטוח . קביעת האחריות מוטלת על מומחי תעבורה ושמאי רכב המסייעים להם בעניין, כשאלו יכולים לשרטט על פי המידע שיש בידם את מהלך התאונה.
לפרטים נוספים על מה לעשות בזמן תאונת דרכים, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|