|
ביטוח נהג צעיר וביטוח נהג חדש
ישנו הבדל מבלבל בין נהג צעיר לנהג חדש, ורצוי לעמוד על ההבדלים כדי לחדד ולהבין מה זה אומר מבחינת חובות מול רשויות החוק הנאכפות בכבישים בהזדמנויות שונות, וכן כיצד לנהל חידוש ביטוח רכב בקלילות. ככל שהלקוח בקיא באותיות הקטנות ובמונחים שבעיני חברת הביטוח נראים כבסיסיים, כך לכם הלקוחות יש את האפשרות לבחור ביתר התאמה ביטוח רכב. בסופו של דבר, האחריות היא כולה שלכם: אתם אמורים לדאוג לתוספות ביטוח המתאימות לנהגים אלו, ואתם גם אלו שתשלמו עליהן.
מה ההבדלים בין ביטוח נהג חדש וביטוח נהג צעיר
נהג חדש – נהג שמוגדר כך מזה 15 שנים על ידי משרד התחבורה, משום שישנו הצורך להפריד בין נהג ותיק לחדש בשנותיו הראשונות – מדובר בכל נהג שעוד לא הושלמו 24 חודשים מזמן הנפקת רישיון הנהיגה הראשון שלו, כמובן ללא קשר לגילו של מחזיק הרישיון. מי שעונה על הקריטריון הזה, חייב לקיים תקנות מסוימות כמו למשל נסיעה עם נהג מלווה בעל הגדרות מסוימות, או תליית שלט "נהג חדש" בחלון האחורי של הרכב. על- פי סטטיסטיקה, לנהגים אלו ישנה מעורבות גדולה יותר בתאונות דרכים ועל כן מחיר הביטוח עולה באמצעות תוספת, על פי החוק. מי שלא מצהיר על היותו נהג חדש ולא רוכש ביטוח מתאים, כאילו לא רכש ביטוח כלל עבורו ולא יפוצה. נהג צעיר הוא נהג בין הגילאים 17 ל- 21 או 24 (תלוי בסטטיסטיקה של כל חברת ביטוח רכב שמוצאת מה טווח המסוכנות בתאונות הדרכים). נהג זה מחויב לנסוע עם תוספת לביטוח רכב של נהג צעיר, וגם הוא מחויב על פי חוק לכך.
כיצד להוזיל את הביטוח?
כבכל ביטוח, ישנה האפשרות להוזיל את סעיף ההשתתפות העצמית בביטוח שהוא אחד מהמאפיינים המשפיעים על מחיר ביטוח רכב, ולקוות שלא תיאלצו לשלם את פער המחיר בזמן שתפעילו אותו. פעולה זו אינה מומלצת, משום שהסיכוי להפעיל את הביטוח גבוה ועל כן הסעיף ימצא כמשתלם. לעומת זאת, לנהגים צעירים ישנה האפשרות לרכוש ביטוח רק בזמן השימוש ברכב.
לפרטים נוספים על ביטוח נהג צעיר ונהג חדש, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|