|
חישוב פרמיה עבור נהג צעיר
ידוע, כי חברות ביטוח רכב עושות את כספן על פי פרמיה שנמדדת על פי רמת הסיכון. ההיגיון העומד מאחורי כן הוא שככל שהסיכון להפעיל את הביטוח עולה – כך יידרש לה יותר כסף לפצות את הלקוח. על- כן, היא גם תדרוש מהלקוח סכום כסף גבוה יותר. בביטוח נהג צעיר, נמצא כי רמת הסיכון היא הגבוהה ביותר מבין כל הנהגים. נהג צעיר נמצא בין הגילאים 17-21 או 17-24 ועל כן הוא בטווח הגילאים הכי נמוך מבין הנהגים (לאחר מכן מחירי הביטוח מצטמצמים ככל שעולים בגיל על פי עשורים אלא אם ישנו ביטוח דיפרנציאלי).
מדוע נגבית פרמיה גבוהה יחסית לנהג צעיר?
לכל ביטוח שאותו הנהג עושה (ביטוח חובה, ביטוח מקיף וביטוח צד ג') יש תוספות מחיר עקב עלייה ברמת הסיכון. הסעיף הבולט להעלאה במחיר הפרמיה הוא סעיף ההשתתפות העצמית. בסעיף זה, ככל שמחיר הביטוח השנתי יהיה נמוך יותר לסעיף זה, כך אותו נהג ישלם יותר במידה ויתבע את הביטוח עקב תאונה. כלומר, אם נגרמה תאונה באשמת הנהג הצעיר המבוטח, הוא ישלם דמי השתתפות עצמית עד לגובה הכתוב בחוזה, ומשם ואילך, חברת הביטוח תשלים את יתרת הסכום שנפסק בתביעת הביטוח. בדרך כלל חל בלבול בין ביטוח נהג צעיר וביטוח נהג חדש, משום שלעתים מדובר באותם הגילאים,ואותם הגילאים נמצאים כבעלי סיכון רב יותר.
איך ניתן להוזיל מחיר פוליסת ביטוח רכב לנהג צעיר?
ישנן מספר דרכים: הדרך הראשונה היא רכישת ביטוח רכב באינטרנט, אשר מקנה באופן אוטומטי הנחה מסוימת. הדרך השניה שלא סותרת את הראשונה ויכולה לחסוך הרבה כסף, היא הפעלת הביטוח רק בזמן שיש שימוש ברכב. ניתן להפעיל זאת באמצעות SMS – רצוי להתעניין מול נציגי חברות הביטוח בנושא.
לפרטים נוספים על חישוב פרמיה עבור נהג צעיר, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|