|
הסבר למינוי שמאי
מינוי שמאי למקרי ביטוח רכב מיוחדים דורשים התנהלות על פי דפוסים מסוימים שמוכתבים מראש על ידי חברת הביטוח. על פי הנחיית המפקח על הביטוח בחוזר 2007/8/1 לעניין שמאי רכב (רכוש וצו ג') מוכתב תיאור תהליך דיווח על נזק, בחירתו של שמאי, דרכי קבלת המידע לגבי הנזק ואפשרויות ערערו שונות. החוזר מתחיל בחובה לדווח בפניה למוקד תביעות של ר.ש.ת ("ריכוז שמאות תביעות") על קרות מקרה ביטוח בסמוך למועד האירוע. לפני התיקון של הרכב, יש לערוך הצעת תיקון לאומדן הנזק לרכב, ובשלב זה יסתייע בשמאי רכב – שמאי חוץ שנבחר מתוך רשימה של שמאי חוץ. אם אין העדפה לשמאי מסוים- המבטח יבחר בעבורו באופן אקראי ומידי.
תפקידי השמאי וטיפולו במקרה ביטוח רכב
מועד השומה יתואם מול השמאי, והאחרון יערוך הצעת תיקון ושומה על פי דין, כשעותקיה ימסרו למבוטח, למבטח ולמוסך . את הצעת התיקון הזו יש לשמור למשך שלוש שנים לפחות, והיא תהיה ההצעה הקובעת וכן השומה הקובעת. ישנה האפשרות לערער על הצעת תיקון זו או השומה, אולם לא יאוחר מיום עבודה אחד מיום עריכת הצעת התיקון ומסירתה למבטח, או כשבוע ממועד העברת השומה למבטח. במידה והמבטח נעזר בשירותיו של שמאי חוץ, יישא במלוא עלות שכר הטרחה שלו.
מספר איסורים בתוך הליך עבודתו של השמאי
תוך כדי הליך עבודתו של השמאי ניתן לפנות אליו בכל עת, אולם חל איסור להשפיע על שיקול דעתו המקצועית, לרבות בזמן שהרכב הוגדר כ"טוטאל לוסט" אף אם הנזק שנגרם לרכב נמוך מ- 60%. אין להפנות את הרכב באמצעות השמאי למוסך הסדר או לחתום על טפסים לבדיקת רכב לאחר תיקון. אין שום הרחבות ושירותים בביטוח רכב אשר מאפשרים למבוטח לעבור על תנאים אלו.
לפרטים נוספים על הסבר למינוי שמאי, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|