|
תפקידו של סוכן ביטוח
חברות הביטוח השונות משתמשות בסוכן ביטוח שמהווה איש מכירות מטעמן שתפקידו לשווק ולמכור את המוצרים והשירותים הביטוחיים של החברות השונות. על פי רוב מורכב שכרו מקבלת עמלה מסכום הפרמיה המשולם על ידי הלקוח באחוזים המשתנים לפי הסכם שיש לו עם חברת הביטוח. רובם של הסוכנים עובדים עם כמה חברות במקביל ויכולים להציע מספר הצעות עבור לקוח בודד. הלקוח מצדו מעוניין בקבלת ההצעה לפוליסה הזולה ביותר עבורו וכן להיות שקט ביודעו כי יש מי שיכסה אותו ויטפל בו במקרה תאונה או נזק. השאלה העולה היא למי נתונה נאמנותו של סוכן הביטוח רכב שמתקשר עם שני הצדדים – ללקוח או לחברת הביטוח? ואם לחברת הביטוח אזי לאיזו מבין שלל חברות הביטוח איתן הוא עובד? הדבר מעלה דילמה משמעותית משום שבכל חברה הסכמי עמלות ושכר שונים לסוכן וכמו כן תגמולים נוספים כמו תלושי שי, מתנות ותוספות עבור עמידה ביעדים.
מקצוענות או עמלה
יכולים להיווצר מצבים בהם הפוליסה המתאימה ביותר ללקוח היא פוליסה זולה של חברת ביטוח מסוימת שעליה יגזור הסוכן עמלה נמוכה משמעותית ממכירה של פוליסה יקרה יותר שמציעה חברה אחרת. בשל כך החל לפני מספר שנים תהליך פיקוח על סוכני הביטוח הכולל התמקצעות ושקיפות בעבודתו של סוכן הביטוח. למען קבלת רישיון עבודה מהמפקח על הביטוח על המועמד לעמוד בסדרה של מבחנים ולימודים מסודרים שבסופם יעבור התמחות לפרק זמן קצוב. גם בעמלות הסוכן חלה רפורמה משמעותית, בעיקר בתחום הביטוח הפנסיוני, וכיום על הסוכן לפרט את אחוז העמלה מהפרמיה של הלקוח אותה גובה חברת הביטוח. צופים שמגמה זו תורחב גם לתחומי ביטוחים נוספים כמו ביטוח דירה, ביטוח רכב, משכנתא ועוד.
טובת הלקוח לפני הכל
מטרתם של תהליכים ומגמות אלה בשוק הפיקוח על הביטוח היא להעמיד את טובת הלקוח לנגד עיניהם של סוכני הביטוח ולגרום לשקיפות שתאפשר מידע ללקוח בבואו להחליט בדבר רכישת פרמיית ביטוח כלשהי. כך גם הרישיונות הניתנים לסוכני הביטוח מצריכים מבחנים ועמידה בתנאים ובנוסף מוגבלים על פי ותק, ניסיון ומקצועיות.
לפרטים נוספים על תפקידו של סוכן ביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|