|
העברת זכויות ביטוח רכב
אלו המעבירים זכויות מיד ליד ברכישת רכב מיד שניה, בין אם זה מיד פרטית, השכרה, ליסינג או העברת בעלות רכב בין קרובי משפחה למשל, חייבים לשים לב למספר עניינים הקשורים בתקינות הרכב ובכשירותו. בתוך כל הבדיקות, לפעמים נשכח עניין ביטוח רכב. הביטוח חייב להיות בתוקף מהרגע הראשון שמעבירים את הבעלות, משום שככל שיש לנהג זכויות על רכב שבבעלותו, כמובן שהוא יהיה האחראי לנזקים שונים שנגרמים על ידי הרכב במישרין או בעקיפין. חברות ביטוח לרכבים לא תמיד יודעות שמבוטח מוכר את רכבו, ולא מאזכרות לגבי ביטוח ברגע האמת. חשוב לעשות את הביטוח לפחות יום או יומיים לפני העברת הבעלות.
על אילו זכויות ביטוח רכב מדובר?
מדובר בזכויות יסוד החלות על כל הפוליסות – זכויות לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, זכות לקבל הסבר למינוי שמאי ולבחור בעצמם שמאי במקרה הצורך, זכות להגעה להסדרים עם מוסכי ההסדר לצורך ביצוע תיקונים. הזכויות אמורות להקל על מבוטחים בהוצאות תיקוני רכב לאחר תאונה ולהפחית את התלות של המבוטח בחברת הביטוח על ידי הרחבת אפשרויות הבחירה במקרה של תביעה. חברות הביטוח שומרות לעצמן את זכותן, לעומת זאת, לקבוע מהם התנאים והזמנים לזכויות אלו והאם הן תוגבלנה. היות ואלו זכויות שבין חברת הביטוח שנחתמו מכורך הנתונים של המבוטח (גילו, ותק רישיונו, היסטורית התביעות שלו מול חברת הביטוח ועוד) ויש לכך השפעות על מחיר הפוליסה, לא ניתן "למכור" או "להעביר" אותן, אלא לערוך חוזה חדש בלבד.
מתי כן ניתן להעביר זכויות ביטוח רכב?
לעתים חברות ביטוח רכב מאשרות העברת זכויות קיימות למרות שהיה שינוי פרטים ביטוח רכב במקרה שבו הוקפאה בעבר פוליסה לביטוח רכב (לדוגמה – רכב שהיה שייך להורים ונמכר) וכעת עם רכישתו של רכב אחר בידי בנו או בתו של מוכר הרכב, יוכלו לנצל את הזכויות שהיו שייכות לאביהם עד לתום תקופת הביטוח שעליו חברת הביטוח תכריז.
לפרטים נוספים על העברת זכויות ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|