|
הוצאות אחזקת רכב וביטוח רכב
עובדים רבים מועסקים בתנאים מתקדמים כיום, המאפשרים להם תמיכה באחזקת רכב פרטי משלהם, כחלק מהנוחות הניתנת להם על ידי המעביד. על מנת לדרבן את העובד להגיב בחיוב לעסקה המוצעת לו, מועמדים לפניו תנאים מפתים ומותאמים שמסייעים בידו להחזיק את הרכב. בין אלו, אפשר למצוא גם בביטוח רכב הנחות, והקלות נוספות. על מנת לתמחר את ההקלות הללו, ההוצאות לאחזקת הרכב חושבו על בסיס שבעה קריטריונים שמגדירים מהו שווי הרכב אשר מוכר כתוספת שכר לצורך תשלום מס. משנת 2010 החוק אומר, כי השווי הרלוונטי לחישוב מושפע באופן לינארי משווי הרכב.
מה נכלל בהוצאות רכב לצורך חישוב מס?
תקנות מס הכנסה חלות גם בנוגע לניכוי הוצאות רכב, ואלו מונות בין השאר את עניין הדלק המשולם באופן שוטף על ידי המעביד (כמו למשל באמצעות דלקנים), הוצאות מילוי שמן על פי תקנים ונדרש, הוצאות טיפולי רכב במוסך, תשלום ביטוח חובה לרכב , כמו – כן גם תשלום ביטוח מקיף לרכב, אגרת הרישוי השנתית – ללא קשר למעבר הטסט, ואפילו על הפחת – המוגדר כירידת הערך של הערב והחלפים בו (ואנחנו יודעים שברכב קיים רק פחת). מלבד אלו, במידה והעבודה לא מספקת לעובד חניון, היא תתגמל אותו על תשלום חניונים וחניות, תשלומי אגרות נסיעה בכבישי אגרה, דמי שכירות – במידה וזה אינו רכב חברה או ליסינג בשירות החברה ועוד.
מה משקלו של תשלום על ביטוח לרכב?
כיון שמבין כל הביטוחים הנהוגים לרכב, רק אחד - ביטוח רכב חובה על פי חוק, סביר להניח כי חברות המעסיקות עובדים לא תשלמנה על הביטוח המקיף (וצד ג' גם), לא רק מפני הוצאה נוספת, אלא מפני שזו עלולה להיות ההוצאה היקרה יותר מבין השתיים.
לפרטים נוספים על הוצאות אחזקת רכב וביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|