|
כמה אמורים לשלם עבור ביטוח רכב?
בעלי רכבים רבים יודעים שישנם חובות מסוימות אשר מגיעות יחד עם הבעלות על כלי רכב בישראל. למשל, החובה לבטח את הרכב בביטוח חובה. נהגים רבים מודעים גם לקיומם של סוגי ביטוח רכב שונים כגון ביטוח מקיף, ביטוח צד ג', ביטוח נהג צעיר, וכן למבצעים הרבים שעורכות חברות הביטוח השונות מדי חודש. אולם אנשים רבים אינם יודעים באיזה אופן קובעות חברות הביטוח את תעריפי פוליסות הביטוח.
כיצד בנויים מחירי פוליסות הביטוח?
הנה דוגמא מהחיים אשר ממחישה שהגורמים המשפיעים על המחיר של ביטוח הרכב הם רבים ומגוונים: שני אנשים קרובי משפחה מחזיקים באותו סוג של רכב, אותה שנת ייצור, ואפילו אותו צבע. לפי ההיגיון הבריא יהיה נכון להניח שהמחיר אותו הם משלמים בעבור פוליסת הביטוח המקיף לרכב הוא זהה. זהו, שזו תהיה הנחה שגויה. מחיר ביטוח הרכב אינו מורכב אך ורק והנתונים של כלי הרכב. לתוך המשוואה נכנסים עוד גורמים נוספים.
מחירי ביטוח הרכב אמורים לשקף את רמת הסיכון שחברת הביטוח לוקחת על מנת לבטח את רכבך. כלומר, אם הנתונים מראים שרוב הסיכויים שבעל הרכב לא יבוא בתביעות למימוש הפוליסה שלו, הוא ייהנה ממחיר נמוך, לעומת זאת, בעל רכב שחברת הביטוח מחשיבה אותו כבעל סיכויים גבוהים לבוא בתביעת מימוש כלפי חברת הביטוח רכב, ישלם תמורת הביטוח מחיר גבוה יותר.
מהם הגורמים הנוספים הקובעים את הסיכון?
הגורמים הנוספים הנלקחים בחשבון לטובת חישוב הסיכון שלוקחת חברת הביטוח הוא גיל הנהג, מקום המגורים, הרקע שלו על הכביש ואפילו המגדר שלו. הסיכוי שנהג מבוגר עם שנות וותק ארוכות מאחורי ההגה יהיה מעורב בתאונה נמוך יותר מהסיכוי של נהג צעיר וחסר ניסיון. בנוסף מחקרים מראים שנשים נוטות לקחת פחות סיכונים מגברים, ולכן מעורבות בפחות תאונות.
לפרטים נוספים על כמה אמורים לשלם עבור ביטוח רכב?, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|