|
הוצאות אחזקת רכב
עד לתקופה האחרונה, לפני שהחקיקה בנושא שינתה את הכללים הקיימים, הוצאות על אחזקת הרכב חושבו על בסיס של שבע קטגוריות המגדירות מהו שוויו של הרכב לצורך תשלומי מיסים. רשות המיסים הייתה הגוף אשר קבע מהם שבע הקטגוריות הללו. לאחרונה חלו שינויי חקיקה וכל רכב אשר מיוצר משנת 2010 והלאה מחושב באופן שונה. רוב ההוצאות על הרכב נופלות על המעביד, אולם שווי הרכב מתווסף לשכרו של העובד ועליו משלם העובד מס.
איזה הוצאות נחשבות להוצאות רכב?
כאמור, ההוצאות אשר נחשבות להוצאות רכב עליהן יש לשלם מיסים הן הוצאות האחזקה כגון: דלק שמן, תיקונים שוטפים במסגרת טיפולים במוסך על פי הדרישות, ביטוח רכב כגון ביטוח חובה אותו חובה לעשות וביטוח מקיף המכסה פגיעות רכוש או פיצוי במקרה של גניבה או שריפה, אגרת רישוי, כלומר טסט שנתי, תשלומים עבור נסיעות בכבישי אגרה, דמי שכירות וליסינג, הוצאות חנייה במידה והעבודה אינה מקצה מקום חנייה לעובד הנמצא בקרבת מקום למקום העבודה והוצאות פחת.
מהן ההוצאות על ביטוח הרכב?
אחד הסעיפים המרכזיים ביותר בהוצאות הרכב, אשר מהווים את הסכום הגדול והמשמעותי ביותר הוא סעיף הוצאות על ביטוח רכב. בגלל מחירו הגבוה יחסית בהשוואה לסוגי ביטוחים אחרים, חברות רבות מעדיפות לא לבטח את רכביהן בביטוח מקיף, אולם יש לקחת במחשבון שבמקרה של תאונה, גניבה או נזק משמעותי לרכב מכל סיבה שהיא, ההוצאות שהחברה תוציא על הרכב עלולות להיות גבוהות בהרבה.
על מנת לעודד את החברות לרכוש פוליסת ביטוח מקיף לרכביהן קיימת הטבה לצרכי מס. על ידי רכישת פוליסות ביטוח מקיף לצי הרכבים שלה, חוסכת החברה את העלויות העתידיות במקרה של נזק או גניבה, ואין נאלצות להוציא סכומים גדולים באופן מפתיע ולא מתוכנן.
לפרטים נוספים על הסיבות שבגללם כדאי לעשות ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|