חוקי קניה וצרכנות
חברות הביטוח מציעות ביטוחים רבים בעלויות משתנות. ישנם כלים שמראים את מחירי הביטוח און- ליין אחד מול השני, ובכך מקלים עלינו כצרכנים את בחירת חברת הביטוח שבה נשקיע את כספנו. שימוש במחשבון לקביעת מחירו של הביטוח מאפשר לדרג את המחיר לביטוח חובה מהמחיר הזול יותר לגבוה יותר, וחושף את חברות הביטוח ששלחו את ההצעות הללו. ולא רק ניתן לפגוש בהצעות ולקבל אותן ממש בין – רגע, אלא ניתן לשוטט בין הפורומים באתרים ולברר מה אומר כל ביטוח ומה כדאי.
אחידות בפרמטרים
יש צורך שתהיה אחידות בפרמטרים שנבדקים על ידי כל חברת ביטוח – שנת הייצור של הרכב, הדגם שלו, נפח המנוע ומספר כריות האוויר. במידה וישנם מיגונים כל שהם- מאושרים ונוספים לרישיון הרכב, תהיה הקלה במחיר. גם הנהג הקבוע ברכב מעניין את חברות הביטוח- גילו, מינו, הוותק שלו על הכביש, הרשעות במשפטי תעבורה ושלילות רישיון.
האם להתנות ביטוח חובה ברכישת ביטוח מקיף?
כאן העסק עדין למדי: מצד אחד, אין להתנות מכירת ביטוח חובה אך ורק אם המבוטח ירכוש ביטוח מקיף (הרי הלקוח יכול ממילא לרכוש את כל אחד מהם לחוד או את שניהם גם- יחד), אולם יוכל להציע את אחד מהם כהטבה ללקוח (כמו מבצע של 1+1). במילים אחרות – ללקוח אמורה להיות יד חופשית בבחירת חברת הביטוח לכל אחד מהביטוחים שירצה לרכוש.
האם חוקי שחברת ביטוח תחדש אוטומטית את הביטוח השנתי?
במידה והמבוטח חותם על הסכמה שהביטוח יתחדש לתקופה מסוימת, רק אז ניתן לעשות ביטוח רכב שנתי. בכל צורה אחרת – אסור! המבוטח חייב לחתום על הפוליסה ולהחזיר לחברת הביטוח – כך קובע החוק. אפילו אם יתן את הסכמתו המוקלטת בשיחות הטלפון מול נציג חברת הביטוח או גם אם הסוכן עושה זאת כ"בא כוחו של המבוטח" – אין לראות זאת כאקט חוקי.
לפרטים נוספים על חוקי קניה וצרכנות, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |