|
הסבר על ביטוח רכב ופיצוי לאחר שריפה
אין לדעת מה צופן העתיד, אפילו שניתן להיערך לו ליתר בטחון- להקדים תרופה למכה. ישנם מקרים שבהם הכתובת נמצאת כבר על הקיר וכל מה שצריך זה היערכות מותאמת. ההיערכות של אחר כך לא מונעת את הנזק שכבר קרה, ולא תמיד אפשר למצוא מקורות לשיפוי הנזק . מה כן אפשר לעשות? ביטוח, במיוחד כשמדובר בתחום הרכב- שהוא ביטוח רכב לרכוש. באסון הכרמל למשל היה רכוש רב שנלכד באירוע. מי שיש לו ביטוח רכב מקיף – בוודאי שזה מכסה גם על מקרים של שריפה- ובכל אופן, רצוי היום כבר לבדוק.
אין עשן בלי אש
על מנת לזכות לפיצוי המתאים מידי הביטוח כלאחר יד, יש לפעול מבעוד מועד: ביטוח רכב מופעל רק אם היה בתוקף מלפני קרות האירוע ולא בצורה רטרואקטיבית. ביטוח רכב סטנדרטי יכסה לא רק נזקי אש, אלא גם את הנזקים שהאש גרמה להם- העשן והפיח. רכבים פרטיים בדרך כלל יזכו לפיצוי בגובה שווי הרכב, ואילו רכבים כבדים יזכו לפיצוי בגובה הסכום עליו סוכם בפוליסה מראש.
ביום שאחרי השריפה
גם אם המכונית נשרפה כולה, באותו רגע שנמצאים במקום חשוב לטלפן אל חברת הביטוח ולדווח על המקרה. חברת הביטוח תדאג לבואו של שמאי רכב או שתוכלו לבקש רשימה של שמאי רכב חיצוניים. השמאי יוכל להכריז על הרכב כך שיכריז על הרכב כ"טוטאל לוס" או שיבחין בדקויות של הנזקים לצורך ההחזר.
ומה אם אין לי ביטוח רכב שריפה?
במקרה שהביטוח לא מכסה מקרי שריפה, ניתן לנסות ולפנות לחברת הביטוח של המדינה "ענבל" ולתבוע מהם פיצויים (במידה וזה נגרם משום שריפה טבעית חיצונית). במקרה זה אתם תובעים את "המדינה", והחזרי הכספים אמורים להגיע מהר יחסית משום המצב הרגיש של המבוטח שאיבד את רכושו.
לפרטים נוספים על הסבר על ביטוח רכב ופיצוי לאחר שריפה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|