|
ביטוח רכב שאינו בבעלות המבוטח
ישנם מצבי ביניים שבהם אין נהג קבוע לרכב: זה יכול להיות רכב מהשכרה, רכב שמושאל לצורך בדיקתו לפני מכירה לעובדי מוסך, נהיגת מבחן של רוכשי רכב פוטנציאליים, נהגי רכב שבבעלות חברה מסוימת ועוד מקרים כדוגמת אלו. מה יקרה כשיקרה נזק לאוטו, ולא מי שהוא בעל הרכב יפנה לחברת הביטוח? האם יזכה לכיסוי נזקים? התשובה היא- שבית המשפט בודק את נסיבות המקרה- אין אמת אחת במקרה זה, למרות שאדם אחד יכול לבטח את הרכב שבבעלות זולתו.
חבות המבטח בפיצוי
כאשר אדם פונה אל חברות ביטוח רכב בתביעה, לא חייב להראות כי הוא בעלי הרכב, אלא חייב להראות כי הוא ביטוח את הרכב הזה שאינו ברשותו. מצד שני, רבים הסיכויים כי תביעתו תידחה או תידון לרוחו של עניין- משום שאילו פנה אל חברת הביטוח המבוטח ולא בעל הרכב הוא צריך להוכיח זיקה כלכלית לרכב. במקרה זה, מי שרוכש רכב מאדם אחר ואין לו מסמכים בידו שמראים כי גורם רשמי אישר את העברת הבעלות (משום השוק השחור) לדוגמה, לא יוכל לתבוע את חברת הביטוח על אף שביטח את הרכב.
פשר העבירה על החוק
יש ניואנס מעניין בדבר חוקיות החזקת פוליסת ביטוח על רכב שכזה. יתכן שהמבוטח רכש פוליסת ביטוח חובה כמקובל בחוק אצל כל נהג, מה שמעמיד את הנהג לכאורה באור חיובי לכאורה. במידה ומתברר שהרכב לא שייך למבוטח באופן חוקי (לאחר תשלום המיסים הנדרשים) או שאין אפשרות להוכיח זיקה כלכלית על רכב, סביר להניח כי חברת הביטוח לא תפצה את המבוטח. אולם האם המקרה שווה ערך למצב שבו אין פיצוי נהג ללא ביטוח חובה? כנראה שלא, ויש להבדיל בין המקרים.
ומה עם ביטוח מקיף?
לביטוח מקיף יש אותה התייחסות, כפי שחברת הביטוח תכיר בביטוח עצמו, אולם לא תפצה באופן אוטומטי את המבוטח. חברות ביטוח שולחות שמאים משלהן בשביל להעריך את הנזק ולרשום את פרטיו, כפי שיבקשו את המסמכים מן הנהג – וכבר אז יש להראות מסמכים של הרכב.
לפרטים נוספים על הסבר על ביטוח רכב שאינו בבעלות המבוטח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|