|
מה התוקף של פוליסת ביטוח?
כל מי שרוכש פוליסת ביטוח רכב בישראל יודע כמובן שלפוליסת הביטוח יש תוקף מסוים. על פי רוב, התקופה המקובלת והנפוצה ביותר לתוקף של פוליסת ביטוח רכב היא שנה. כלומר, הביטוח שאנו רוכשים בין אם מדובר בביטוח חובה או ביטוח מקיף, או כל סוג אחר של ביטוח רכב, טובה לתקופה של שנה מיום הרכישה. ניתן למצוא את התוקף של פוליסת הביטוח על גבי הפוליסה עצמה בבירור. אולם החיים הם הרבה יותר מורכבים מכך, וישנם הרבה מאוד מקרים בהם אנו מוצאים את עצמנו במצב בו אנו לא זקוקים עד לביטוח הרכב הנוכחי שלנו.
מה קורה כשמוכרים את הרכב?
אחת מהדוגמאות למקרים אותם מנינו בפסקה הקודמת היא מצב שבו אנו מוכרים את הרכב שלנו עוד בטרם הגיעה לסיומה פוליסת ביטוח הרכב שלנו. הרבה אנשים לא יודעים מה קורה במקרים כאלו. בפועל, גם אם אנו קונים רכב משומש אשר בעליו לא ביטל את פוליסת הביטוח שלו אין שום סיבה שאנו לא נוכל ליהנות מן הביטוח הזה כל עוד אנו עומדים בקריטריונים ובתנאים של הפוליסה. למשל, במקרה של פוליסת כל נהג במידה ואנו מעל גיל 24, אין סיבה שהביטוח לא יישאר תקף.
התביעה של חברות הביטוח
לעומת ההיגיון הפשוט הזה עומד ההיגיון של חברות הביטוח שמאחוריו אינטרס ברור להרוויח כסף. חברות הביטוח טוענות שברגע שנמכר הנכס, כל ביטוח שנרכש עבורו בידי בעליו הקודמים איננו תקף. למרות שהטענה הזאת איננה חוקית, ואיננה תואמת את חוק הביטוח הישראלי הרבה מאוד שופטים פסקו לרעתם של ציבור מבוטחי הרכב שנקלעו לסיטואציות כאלו.
השינויים בגישה המשפטית
לאחרונה ניתן לזהות תמורות בגישה המתייחסת לזיקת הביטוח ואפילו ניתן לברך על כך שמערכת המשפט בישראל מתחילה ליישר קו עם החוק הישראלי הנוגע לביטוח. כך למעשה, לא משנה מהו השם המופיע בפוליסת הביטוח.
לפרטים נוספים על מה התוקף של פוליסת ביטוח?, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|