|
ביטוח רכב לפגיעת טריקות דלת מכונית
בתוך שגרת הפעילות היום יומית הקשורה ברכב, פעמים רבות גם נהגים פרטיים זקוקים לפרוק ולהעמיס מטען מהרכב – מזוודות, ציוד ספורט, ציוד מחנאות וכל דבר אחר. החוק קובע, כי ביטוח חובה תקף בכל מקרה, למעט במקרים של פריקה וטעינת מטען מן הרכב. את מי ניתן לתבוע במקרים אלו? מסתבר כי צריך בעיקר תושייה או עורך דין ממולח ומפולפל שיודע לעשות את האבחנות בין הדקויות, ולמצוא את הפרצות הנכונות שיובילו את המבוטח לכדי השגת דמי הפיצויים הרצויים מהחברה לביטוח רכב.
פגיעת גוף בזמן פריקה וטעינת מטען
על פי חוק הקיים משנת 1970, כל נהג חייב בביטוח חובה לרכבו. הביטוח אמור לכסות כל פגיעת גוף שקשורה בנזק הקשור לרכב, אולם מסתבר שגם כאן קיימים מגבלות של ביטוח חובה לרכב: בזמן פריקה וטעינת מטען ברכב, הביטוח לא יהיה בתוקף. פריקה וטעינת מטען הן פעולות יום יומיות, ולמרות זאת, חברות ביטוח רכב אינן מכסות בדמי פיצוי את הנפגעים בתאונות אלו.
האם טיפול דרך ברכב דינו כדין פריקה או טעינת מטען על רכב?
במקרה שבו חפצים נופלים למשל מן הרכב במהלך נסיעה, ועוצרים לצידי הדרך על מנת להשיב את המצב לקדמותו (טוענים את הציוד חזרה לרכב) ונפגע תוך כדי כך, האם מצב זה יהיה שווה ערך למצב של פגיעה בגוף תוך כדי פריקה וטעינת ציוד? התשובה שלילית: יש לערוך אבחנה: אם התאונה קרתה תוך כדי יציאה מרכב או כניסה אליו (ולא חשוב לשם מה), הפיצויים יעמדו בעינם.
פריקה וטעינת חפצים אישיים
במקום שבו ישנו שלט האוסר על פריקת ציוד וטעינתו מרכב מסחרי, מה יהיה דין פריקת חפצים אישיים לצורך פרטי? התשובה כאן, היא שישנה אבחנה בין פעולה פרטית לבין כוונת החוק לאיסור פריקת ציוד מסחרי באותו המקום, ולכן- גם אדם פרטי שפרק ציוד פרטי במקום עם שלט שאוסר זאת, יוכל לקבל פיצויים מטעם חברת הביטוח רכב באם יפרוק ממכוניתו או יעמיס עליה ציוד אישי שלא דומה לטיפול בציוד כבד, ולכן אין לשלול מכך פיצויים.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב לפגיעת טריקות דלת מכונית, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|