|
השתתפות עצמית בביטוח מקיף
אחד הביטוחים הנפוצים ביותר בשוק ביטוחי הרכב כיום הוא הביטוח המקיף לרכב. בעוד שהביטוח המרכזי בשוק שנקרא ביטוח חובה מעניק אך ורק כיסוי ביטוחי במקרים של פגיעות או פציעות גופניות של יושבי הרכב או הולכי רגל כתוצאה מתאונה, הביטוח המקיף מציע גם פיצוי כספי על ירידת הערך של הרכב כתוצאה מנזקים לרכב עצמו. בנוסף לכך מציע הביטוח המקיף גם שירות שניתן לרכוש בנפרד על ידי ביטוח צד ג' המעניק הגנה מפני תביעות לנזק ברכוש של גורם שלישי בתאונה.
מהו סעיף השתתפות עצמית
חברות הביטוח מגנות על עצמן מפני תביעות שווא או תביעות קטנות שאינן משתלמות לה על ידי סעיף הנקרא השתתפות עצמית. לפי סעיף זה הנהג המבוטח מחויב להשתתף בסכום מסוים שנקבע מראש כל עוד הנזק הנגרם לרכב אינו עובר סף מסוים. כך שבפועל זה לא משתלם לבעל הביטוח לממש את פוליסת הביטוח שלו במקרים זניחים, ומחברת הביטוח נחסכים הוצאות בירוקרטיות מיותרות.
כיצד נקבע גובה ההשתתפות העצמית?
גוב ההשתתפות העצמית נקבע במעמד החתימה על פוליסת הביטוח. רבים חושבים שסכום ההשתתפות העצמית הוא סכום קבוע ובלתי ניתן לשינוי, כאשר בפועל בהחלט ניתן לשנות אותו. אולם רצוי לזכור ששינוי גובה ההשתתפות העצמית משפיע גם על מחירה של פוליסת הביטוח, כך שככל שגובה ההשתתפות העצמית נמוך יותר, כך מחירה של פוליסת הביטוח המקיף גבוה יותר ולהיפך. כך זה
כמעט בכל סוג של ביטוח רכב.
ממה מורכב מחירה של פוליסת הביטוח המקיף?
מחירה של פוליסת הביטוח המקיף מורכב ממספר משתנים וגורמים. למשל גילו ומינו של הנהג, מספר השנים שיש ברשותו רישיון נהיגה, היסטוריית התביעות שלו כלפי חברת הביטוח וגיליון ההרשעות שלו. ככל שהנהג נחשב לפחות מסוכן, כך מחירה של פוליסת הביטוח שלו נמוך יותר ולהיפך.
לפרטים נוספים על השתתפות עצמית בביטוח מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|