|
ביטוח רכב לנהג צעיר וחדש
יש להפריד בין דרישות משרד התחבורה לגבי נהגים חדשים ובין התפישה של נהג חדש על פי חברות הביטוח. על פי תקנות מיוחדות לנהגים חדשים, משרד התחבורה דורש למשל הסתייעות בנהג מלווה, תליית שלט "נהג חדש" וזהירות יתר ב-13 מקרי עבירות תנועה מסוימות. ללא קשר, חברות ביטוח דורשות מנהגים חדשים לשלם מעט יותר מנהג ותיק. יוצא, שנהג חדש יוצא "קירח מכאן ומכאן" כשהוא מחויב לשמור על התקנות שהחוב מציב לו וגם מחויב לשלם כסף רב. כשמצטרף אל אותו מצב נתון נוסף, "נהג צעיר", הפרמיה לנהג צעיר וחדש גדלה.
מה ההבדלים בין נהג צעיר לבין נהג חדש?
נהג חדש יכול להיות בכל גיל – מגיל 17 ועד בכלל. ההגדרה תקפה למין הרגע שהוציא את רישיון הנהיגה שלו למשך כ- 24 חודשים. לעומתו, נהג צעיר הוא כל נהג מגיל 17 ועד 21 או 24, תלוי ברמת הסיכון אותה תופשת חברת ביטוח רכב שלו. מקור ההתבלבלות בין שני סוגי נהגים אלו, הוא בחפיפה במרבית המקרים בין ההגדרות שלהם.
חישוב פרמיה עבור ביטוח נהג צעיר
חישוב הפרמיה לנהג צעיר תיעשה באופן דומה כמו לנהג ותיק, אולם יהיה מקדם הסיכון של נהג צעיר. נהגים צעירים נוטים לתבוע יותר את חברת הביטוח, ומי שתובע את חברת הביטוח משלם בשלוש השנים שלאחר מכן מעט יותר כסף לחברת הביטוח. כדי לבטא את גיל הנהג משתמשים ר בשנת הלידה שלו – או בתאריך המדויק (משתנה).
חישוב פרמיה לנהג חדש
הפרמיה לנהג חדש עשויה להיות זולה יותר מזו של נהג צעיר (מקדם הגיל הוא דומיננטי יותר), משום שנהג חדש מבוגר (לדוגמה – בן 30) יכול להרויח גם מעצם עשיית ביטוח לנהגים שהם מעל לגיל 30 בלבד, וגם משום שנשקפים לו כנראה פחות סיכונים בדרך או מקרי תביעות ביטוח רכב על פי הסטטיסטיקה.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב לנהג צעיר וחדש, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|