|
ביטוח רכב האשם התורם
רבים מבטחים את רכביהם בביטוח צד ג' אולם אינם מכירים את המושג "אשם תורם". למעשה – מדובר על טענה נגדית של הנתבע, כי ישנה אפשרות להטיל אשמה מסוימת על התובע, כאילו היה שותף במידה מסוימת לעניין התאונה, ולא כל האחריות היא על כתפיו של הנתבע. כך עורך דין לתעבורה יכול לצמצם את היקף הכיסוי של הפוליסה. כיום ישנה מגמתיות לעניין האשם התורם, כשמצמצמים בשיטתיות את ההוצאות של הנתבע, הלא הוא בעל הפוליסה. מקור המושג "אשם תורם" הוא בחוק הנזיקין, ובאמצעותו בוחנים את מידת האשם התורם.
"האשם התורם" בביטוח רכב
בבית המשפט המחוזי ובבית משפט השלום ישנן שתי גישות, כשהאחת מצודדת בכך שיש להטיל חלק מהאשמה גם על התובע ולא רק על בעל הפוליסה הנתבע. השניה מצודדת בכך שלנתבע ישנה הגנה מלאה, משום שמלכתחילה פוליסת ביטוח אמורה להגן על מבוטח מפני הרשלנות שלו – הוא. הנימוק שבו השתמש היועץ המשפטי לממשלה מצודד בגישה השניה, זה שתמחור הפוליסה עצמו נעשה לאחר שנלקח בחשבון שהמבוטח עלול ממילא להתרשל.
היקף ההחזרים במקרה "אשם תורם" אינו ברור
גם אם נקבע, כי יש איזה שהוא קיזוז כיסויי ביטוח בגלל אשם תורם, הרי שלא ברור מה רמת הקיזוז – ועניין זה עלול לגרור להתדיינויות משפטיות שיש בהן כדי לפגוע במבוטחים – עד כדי כך שהמבוטחים יאלצו במקרים מסוימים להתפשר עם המבטחת, או למשל לשלם ממילא מכספם על השתתפות עצמית בתביעת צד שלישי.
מתי כן קבעו לנהגים אשם תורם?
ישנם מקרים מסוימים שחברות ביטוח כן החשיבו לנהגים את אשם התורם, כמו למשל גניבת רכב מחניית הבית – תוך גניבת המפתחות כשעליהם שלט אזעקה וכן הקוד לנטרולה (אשם תורם של מגובה סכום הפיצויים בתביעה 35%).
לפרטים נוספים על ביטוח רכב האשם התורם, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|