|
מפצים על נזק ברכוש
חברת הביטוח משיבה כספים למבוטחים על פי תנאי החוזה, כאשר דבר – מה נפגע. ההליך הוא שהמבוטח תובע את חברת הביטוח, וזו ממציאה לו את הכיסוי לכספים על פי נתוני הנזק. אחד הנכסים היקרים יותר שאדם ממוצע רוכש במהלך חייו הוא רכב. לכן, מלבד החובה לבטח בביטוח חובה כמתבקש על פי חוק, עולה הצורך לעשות גם ביטוח רכוש. ביטוח הרכוש הזה נקרא "ביטוח מקיף", והביטוח לתביעת פיצויים על נזק לרכושו של אחר נקרא ביטוח צד ג'. הביטוח המקיף מכיל סעיפים בסיסיים שבאמצעותם ניתן לשמור על איזון כלכלי גם בזמן של הוצאות התאונה.
אחרי תאונה, איך מקבלים את הכסף?
הרכב ניזוק? מתקשרים לחברת הביטוח המקיף לרכב, ומודיעים – זה דבר ראשון, רצוי שלא להתמהמה עם ההודעה. ישנם ביטוחים שכוללים הרחבות ושירותים בביטוח רכב של שירותי גרר ותיקוני דרך. כך ניתן לחסוך כמה מאות שקלים על שירות איסוף הרכב אל המוסך. בנוסף, ישנם ביטוחים שמאפשרים את תיקון הרכב במוסך מוסכם מראש, כאשר חברת הביטוח תשלם על התיקון.
התשלום על הנזק עצמו
את כספי הפיצויים המבוטחים אמורים לקבל בהקדם, כשמתוכם מופרשים לחברת הביטוח רכב דמי השתתפות עצמית בביטוח מקיף. מדובר במאות ועד לאלפי שקלים שהמבוטח מסכים עליהם מראש בחוזה, כי אם יקרה נזק לרכבו, ישלם את העלות המינימלית ואת שאר כספי הפיצויים תשיב לו חברת הביטוח.
שירותים שחברת הביטוח מעניקה
ישנם שירותים שחברת ביטוח תעניק במסגרת הביטוח המקיף, אולם צריך לברר מראש מה עלות השירות. בין השאר אלו יהיו הוצאות גרירה, שירות כאשר לרכב אזל הדלק במקום המצאו, שירות של החלפת גלגלים ברכב במקרה של תקר בצמיג, מתן רכב חלופי במקרה שרכב מושבת, טוטל לוס או נגנב ועוד.
לפרטים נוספים על פיצוי על נזק ברכוש, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מיד |
|