|
ביטוח רכב ביטוח רכוש
היום קשה להתמודד עם ההשלכות של נזק לרכוש כל עוד איננו מבוטח, וקשה להבין איך הסתדרו בתקופה שלפני עידן הביטוח. עושים ביטוח בעיקר למוצרים ולשירותים מבוקשים שערכם רב, במיוחד כשמדובר ברכב ממונע, שהושקעו בו כספים לא מעטים לרכישתו ולאחזקתו. בישראל קיים כזה ביטוח שמבטח את הרכב (ביטוח מקיף לרכב), ויש ביטוח נוסף שנוגע לנזקי רכוש – ביטוח צד ג' לרכב, אולם הוא יפצה על סכומי תביעות שנדרשות מידי גורמים אחרים שאינם חברת הביטוח או המבוטח, כשנטען שהמבוטח או רכבו גרמו לנזק לרכוש שלהם.
כל מה שקשור לביטוח רכוש
ביטוח רכוש – בניגוד לביטוח חובה, אין דרישה על פי חוק לעשותו. ביטוח רכוש לרכב כולל את הביטוח המקיף. במקרים מסוימים זה כולל בתוכו את ביטוח צד ג' לרכב או שהביטוח האחרון מופיע בנפרד. כך או כך, ניתן לרכוש את הביטוחים הללו בנפרד ואין חובה לרכוש את שניהם ביחד. בדרך כלל מי שיש לו רכב חדש נוהג לעשות את הביטוח הזה, משום שהוא משתלם בעת הצורך.
מה כולל ביטוח מקיף לרכב?
פרמיית ביטוח רכוש תכלול פיצויים בתנאי שהנהג עמד בתנאים של הפוליסה. בין השאר מונים נזקים שנגרמו לרכב כמו החלקה שלו (אפילו אם החליק מחול או שמן על הכביש והתנגש במעקה הבטיחות), התלקחות שלו (כשמנוע נשרף למשל), נזקים שנעשו בזדון (שריטות של פלוני על פח הרכב, עיקומי פח), תאונות דרכים למיניהן (ולא משנה מי האשם), גניבה ועוד.
מה המשותף לביטוח מקיף לרכב לעומת צד ג'?
שני הביטוחים הללו מפצים על נזק שנעשה ברכוש, ובשניהם חברות הביטוח רכב לא ממהרות להשיב את הכסף. אחד הדברים העומדים בדרכם של בעלי הפוליסה עד להפעלת הפוליסה היא דרישה לדמי השתתפות עצמית, שזה אומר שכל מי שמפעיל את הפוליסה ישלם דמי השתתפות מסוימים עד לגובה התביעה או עד לגובה הסכום המוסכם בפוליסה.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב וביטוח רכוש, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מיד |
|