|
הסבר על ביטוח רכב ופיצוי לאחר שריפה
ניסיון העבר שלנו עם שריפות שנגרמות כתוצאה מהצתות ומפגעי מזג האויר (בניגוד לפיצוצים כתוצאה מפיגועים ומפעולות חבלניות עוינות), גם רכבים סופגים פגעים רבים מהאירוע, ולמעשה בעליהם הופכים להיות באחת קורבנות של המצב. שריפת רכבים אינה עניין נדיר – מדי יום אפשר לשמוע על רכב כזה או אחר שהתלקח בצידי הכביש. גם השריפה שהייתה בכרמל לימדה אותנו לקח אמנם בעניין הצורך בביטוח מפני שריפה לכל סוג שהוא של רכוש – כמו גם לרכבים, ואמנם בביטוח המקיף הסטנדרטי הביטוח לשריפות רכב נכלל במקרי הפיצויים הבסיסיים.
מה מכסה ביטוח מקיף לרכב לאחר שריפה?
בביטוח רכב שריפה, לא ניתן לקבל פיצוי על כל סיבה שגרמה לשריפת הרכב. לאחר שהרכב ניזוק מודיעים לחברת הביטוח וזו שולחת מטעמה שמאי רכב, או שהמבוטח שולח מטעמו ועל פי רשימת שמאים חיצוניים את השמאי שלו. במקרים מסוימים שולחים גם חוקרים מטעם הביטוח כדי לגלות את הגורם לשריפה (ושלא נעשה כאן מקרה של הונאת הביטוח למשל), ולאחר מכן התביעה מתנהלת לפי הסיכום בחוזה.
פיצוי בגין שריפה לאומית
מקרים כמו השריפה בכרמל נחשבים למקרים שעלולים לשוב לצערנו ולפקוד את אדמת ישראל. במקרה שכזה, המצב מוכרז מראש כמצב של "אסון לאומי" וכך נציגי חברות הביטוח עוברים בין הרכבים ביחד עם שמאים, קובעים את מצב הרכב (טוטאל לוס או לא?), את ירידת הערך שלו שמתבטאת בגובה אחוז מתוך שווי הרכב, ובהתאם חברת ביטוח רכב תפצה את בעליו.
מה קורה במצב שאין סעיף פיצוי נגד שריפות?
גם אם אין סעיף כזה בחוזה הביטוח – ועתה הוספתם את הסעיף לפיצויים, לא ניתן לקבל פיצוי רטרואקטיבית. מה שכן ניתן לעשות, זה להתקשר עם נציגי חברת ביטוח מטעם המדינה – חברת "ענבל", הם אלו שמשלימים את הפיצויים לכל מי שאין לו סעיף ביטוח שמכסה אותו בפוליסה שלו בעניין.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב ופיצוי לאחר שריפה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|