|
תעריפי ביטוח חובה
אי אפשר לחמוק מלעשות ביטוח חובה לרכב, ולא מלחדש את הביטוח לרכב. החובה לבטח נעוצה בחוק משנות השבעים – החוק לביטוח רכב מנועי, אשר הוסדר ביתר פירוט בשנת 1974 בחוק הפלת"ד (חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים). אותו ביטוח חובה נועד כדי להעניק כיסוי לנהג ברכב, לנוסעים ולהולכי רגל שנפגעו לאחר עשיית תאונה ברכב המבוטח, אולם חלק ממנו נועד כדי לכלכל את קרן קרנית ואת חברת הפול, שני גופים שנועדו כדי להעניק פתרונות שונים בתחום (קרנית – כשזהות הנהג ברכב הפוגע אינה ידועה ויש פצועים או הרוגים או כשאין ביטוח חובה תקף, חברת הפול תעניק ביטוח למסורבים.
אופי פוליסה זהה, מחיר משתנה
פוליסת ביטוח חובה מכילה סעיפים קבועים ללא הרחבות. הכיסויים אמנם יהיו זהים (ההרחבות מתווספות על פי רוב לביטוח המקיף), אולם לכל מבוטח יש נתונים שונים ורכב אחר, לכן המחיר שמתבסס על פי רמת הסיכון של המבוטח להגיש תביעת ביטוח חובה במהלך תקופת הביטוח ישתנה בהתאם לאותה רמת סיכון.
תעריפי ביטוח חובה – מה יכול לשנות אותם?
שוק ביטוח הרכב בביטוחי חובה מתבסס על פי הפרמטרים העיקריים הבאים: נהג או נהגת, גיל של הנהג הצעיר ביותר שנוהג ברכב בקביעות (גם אם הבן יוצא עם הרכב רק בסופי שבוע או אחת לשבועיים), עם יש היסטוריית תביעות ביטוח או שלילות רישיון בשלו השנים האחרונות, דגם הרכב, שנתון, מספר כריות האוויר ברכב ועוד. בנוסף, יש פרמטרים נוספים כמו למשל ביטוח רכב שני באותה חברת ביטוח וכו' שעתידים להעניק הנחה.
השוואה של המחירים
כשעומדים על המחיר של פוליסת ביטוח חובה, אפשר לגלות שחברות הביטוח לא "משחקות איתו" הרבה. מצד שני, רצוי לברר מה המחיר באמת נותן בפועל, כלומר מה גודל ההשקעה כגודל התמורה. כשישנו פיצוי גדול יותר תמורת אותו סכום כסף, הביטוח ישתלם יותר.
לפרטים נוספים על תעריפי ביטוח חובה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|