|
כללים בעשיית ביטוח רכב
ביטוח רכב מגן עלינו במקרים בהם אנו פגיעים ביותר וזקוקים לו יותר מכל. למרות שכל אחד יודע שביטוח רכב הוא דבר חשוב, ושעל מנת לנסוע כחוק בכלי רכב יש לרכוש לפחות פוליסת ביטוח חובה, לא כולם ממש יודעים כיצד יש להתנהג במקרה של תאונת דרכים. תאונת דרכים יכולה להיות אירוע מאוד מלחיץ ולא נעים. אז מה עושים במקרה של תאונת דרכים?
עצות להתנהגות בתאונת דרכים?
בזמן תאונת דרכים או יותר נכון לאחריה, אנו עלולים להיות מאוד נסערים ולחוצים. במקרה זה אנו עלולים לעשות טעויות או לנהוג בפזיזות בגלל הלחץ. לכן מומלץ מאוד לשנן את סדר הפעולות שיש לעשות בזמן תאונת דרכים. בשלב הראשון כאמור יש לצאת מן הרכב הפגוע ולבדוק אם אין נפגעים בגוף או בנפש. במידה ויש יש להזמין שירותי הצלה כגון מגן דוד אדום, ולדווח למשטרת ישראל. לאחר מכן יש להתפנות לאסוף את פרטי הביטוח של הצד השני.
אילו פרטי ביטוח יש לאסוף בזמן תאונה?
לאחר תאונה יש לאסוף את פרטי הביטוח הבאים מהצד השני. במידה והא מבוטח בביטוח מקיף או במידה ואנו מבוטחים בביטוח מקיף ו ביטוח צד ג', העניין הרבה יותר פשוט. קודם כל יש לאסוף את שם הנהג ומספר הרכב, לאחר מכן יש לרשום את מספר פוליסת ביטוח הרכב, ורצוי גם שם כתובת ומספר טלפון של בעל פוליסת הביטוח רכב. במקרה והגיע משטרה יש לצרף את הדו"ח המשטרתי לתביעה כלפי חברת הביטוח.
מה אסור לעשות?
חשוב מאוד לזכור לא להודות באשמה בעת תאונת דרכים. יש לתת לדו"ח המשטרתי או לדו"ח השמאי לקבוע מי אשם בתאונה, משום שלקיחת אשמה עלולה לפגוע בסיכוי שלכם לקבל פיצוי מחברת הביטוח שעלולה להדחות את התביעה בטענה שנהגתם בחוסר שיקול דעת באופן שפוסל את פוליסת הביטוח רכב.
לפרטים נוספים על כללים בעשיית ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|