|
אי דיווח על תאונה קודמת בביטוח רכב
בביטוח רכב ישנם מספר קריטריונים אשר יש בכוחם להבדיל בין מבוטח שהוא "נהג זהיר" או בין מבוטח שהוא עלול להוות סיכון לחברת הביטוח. ככל שישנו סיכון בביטוחו של אותו בעל רכב, מעלים את מחיר הפוליסה. אחד מהקריטריונים שמצביעים על "מסוכנותו" של המבוטח, זאת העובדה כי למבוטח היו לפחות תביעת ביטוח אחת בשלוש השנים האחרונות. במקרים שבהם הקריטריונים המצטברים מצביעים על מבוטח שהוא מהווה סיכון לא משתלם לחברת הביטוח, חברת הביטוח רשאית לסירוב תשלום של חברת ביטוח רכב.
האם חלה חובת דיווח על כל תאונת דרכים?
במקרה שבו מתרחשת תאונת דרכים עם נפגעים, חלה חובה לדווח על התאונה ולא רק לחברת ביטוח הרכב אלא גם למשטרה. הנהגים יבצעו החלפת פרטי ביטוח רכב והתהליך ימשיך באמצעות חברת הביטוח. במקרה השני כשישנה פגיעה ברכוש בלבד, ניתן להבדיל את המקרים לשניים - האחד הוא כשהנזק מזערי ומחיר הפיצוי עשוי להיות נמוך מההשתתפות העצמית או המקרה השני כאשר סכום הפיצוי לנזק יכול להרקיע מעל להשתתפות העצמית.
איך להתנהל בשני המקרים?
את הביטוח לרכב אפשר להפעיל בכל מקרה, השאלה אם המקרה הזה הוא משתלם; במידה והפיצוי יכול לעלות פחות מדמי ההשתתפות בביטוח, כדאי לסגור עסקה מול הנפגע ברכושו, ולוותר על הבירוקרטיה שמול הביטוח לטובת פתרון מהיר וקל של השבת כספים באופן ישיר. במקרה השני, רצוי לערב את חברת הביטוח, אשר תטפל בעניין דרך צד ג' בדרך כלל.
מה קורה כשלא מדווחים על תאונה קודמת?
במקרה הראשון שבו המקרה "נסגר" ללא התערבות של חברת הביטוח, זוהי בחירה של המבוטח אם לדווח לחברת הביטוח או לא באשר לתאונה קודמת, אולם במידה וחברת ביטוח טיפלה בעבר בתאונה עם פגיעת רכוש ואילו זה לא דווח לחברת הביטוח הנוכחית, העניין בגדר דיווח שקרי לחברת הביטוח, וכאשר זו מגלה את העניין – זכותה להגיב בהתאם ולא לממש את ההחזרים.
לפרטים נוספים על אי דיווח על תאונה קודמת בביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|