ממה להיזהר בתביעות ביטוח?
כמה פעמים שמעתם על אנשים אשר היו בתאונה, תבעו את חברת הביטוח על הפיצוי המגיע להם, ונענו בשלילה? וכמה פעמים שמעת על אנשים שבאמת טרחו לרדוף אחרי אותם חברות ביטוח רכב? מעטים הם האנשים אשר בוחרים לרדוף אחרי חברת הביטוח שכן הם יודעים שברשות חברת הביטוח חטיבה של עורכי דין ועל כן זה יוצר אפקט הרתעה גדול. אולם, ברוב המקרים נוטים השופטים לבוא לקראת הנפגע ועל כן חשוב להתמיד כאשר אתם מרגישים כי מגיע לכם פיצוי.
מכתב דחייה
מבין כל אלו אשר מגישים תביעת ביטוח, מסתבר כי רובם לא מכירים בעובדה כי חברות הביטוח מחויבות על פי חוק להגיש במכתב את סיבת דחייתם של התביעה לנפגע. ומכיוון שרוב האנשים לא טורחים לגשת לתביעה משפטית כנגד החברה, לרוב החברה מפרטת בקמצנות יתרה את סיבות הדחייה. אם הנפגע יחליט ללכת לבית המשפט עם מכתב הדחייה וחברות הביטוח "ייזכרו" בזמן המשפט בסיבות אשר לא רשומות במכתב, יידחה בית המשפט לרוב את עמדתן של חברות הביטוח.
אובדן כושר עבודה
ברוב המקרים, יטענו חברות הביטוח כי התובע (קרי: המבוטח) אינו עומד בתנאי הזכאות שלו על פי הגדרות הביטוח. דוגמה לכך תהיה כאשר המבוטח תובע את חברת הביטוח על אובדן של כושר עבודה. חברת הביטוח לרוב טוענת כי התובע לא איבד את כושר העבודה שלו בשיעור של 75% בעיסוק סביר התואם לו, כפי שרשום בפוליסה
בעיות בריאותיות
לעיתים יטענו חברות הביטוח בפני השופט כי המבוטח לא הצהיר על בעיות בריאותיות מהותיות בטרם עשה את הביטוח, גם אם לא היה קשר בין המקרה לבין המצב הבריאותי, שכן לטענת חברת הביטוח, אילו ידעו על מצבו האמיתי, היו טורחות לבטח את התובע בתנאים מגבילים יותר ובהתאם למצבו ועל כן הפיצוי היה צריך הראות אחרת.
לפרטים נוספים על ממה להיזהר בתביעות ביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |