|
איך תיזהר מפוליסת ביטוח רכב גרועה
הוצאות על ביטוח הן למעשה כמו חוזה עתידי שאותו רוכשים רק כדי שנוכל להתנהל במקרה שבו קורה דבר מה כפי שסוכם בפוליסה, כלומר – כאשר קורה מקרה ביטוח שאינו נתון לשליטת בעל הפוליסה וההוצאות בגינו גבוהות – אזיי תהיה הקלה גדולה לבעל הפוליסה אשר השכיל לעשות אותה. למען האמת ניתן לציין גם שישנו ההבדל בין ביטוח רכב חובה ומקיף בעניין זה, כאשר ההבדל הוא זמן הפעלת הפליסה: במידה וחס וחלילה קורה נזק גופני לנהג, לנוסעי הרכב או להולך רגל כתוצאה מהנסיעה, אין עניין של בחירה בהפעלת פוליסת ביטוח חובה.
לא לחדש באופן אוטומטי את הביטוח
סוכנויות ביטוח רבות עובדות על פי חידוש ביטוח לרכב "לנוחיות הלקוח". לא זו בלבד שהחוק דורש הסכמה מפורשת של הלקוח כדי להכניס את הפוליסה לתוקף, הרי יכול להווצר מצב לא נעים שבו הכיסויים מהשנה הקודמת אינם רלוונטיים לשנה זו, וניתן להשיג מחיר זול יותר בביטוח רכב מול חברות ביטוח אחרות. במקרה זה, אילו אותו מבוטח לא קיבל את המכתב והיה ממשיך לשלם כספיו מול חברת הביטוח הקודמת, היה יכול להווצר מצב של כפל תשלום לחברות הביטוח ואף ללא ידיעתו.
הצעות זולות מדי? אולי זה פיתיון
הצעות שנראות על פניו מפתות מדי, עלולות לעלות ביוקר; יכול להיות שתוצע הצעה זולה יחסית בביטוח רכב, אולם היא תכנס לתוקף רק לאחר התקנת מערכות מיגון כתנאי לביטוח, או למשל הצעה זולה מאוד משום שעל פיה דמי ההשתתפות בזמן פתיחת תיק תביעת ביטוח יהיו למעשה גבוהים יותר.
זכות לקבל חלקי חילוף מקוריים
בכל פוליסת ביטוח יש לדאוג לכך שחלקי החילוף ברכב יהיו מקוריים – זוהי זכות מלאה. יכולים להציע חלקי חילוף תחליפיים הזהים למקור, וכאן למעשה עלולים להכנס לסחרחרה של טיפולי מוסך, שלא תמיד יש עליהם אחריות יצרן כפי שיש בחלקי חילוף מקוריים.
לפרטים נוספים על ביטוח לרכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|