|
מתי כדאי לעשות ביטוח מקיף
ביטוחי רכב בימינו מגיעים ב-3 פרמיות עיקריות והן ביטוח חובה, ביטוחצד ג', וביטוח מקיף לרכב. ביטוח החובה, כפי ששמו מגלה, הוא ביטוח אשר לא ניתן להתחמק מלעשותו שכן הוא חובה, כלומר, מקובע בחוק. ההחלטה האם לעשות ביטוח צד ג' ו\או ביטוח מקיף לעומת זאת, נתונה כולה לשיקלוכם האישי. אז מתי בעצם כדאי לעשות ביטוחים אלו ובפרט ביטוח מקיף?
הסיכון והמחיר
בגדול המשוואה נראית כך: הסיכון לעומת המחיר. היה ניתן לסיים מאמר זה באימרה זו, אך זה לא בדיוק עוזר לנו, שכן אין לנו בסופו של דבר שום ערך מספרי. בין השורות, בעת עשיית פוליסת ביטוח, מה שאנו עושים הוא בעצם להעביר את הסיכונים שבהם אנו נתונים לחברת הביטוח רכב, סיכונים אשר יכולים לרושש אותנו באם יתרחשו, אך לא ירעידו את חברת הביטוח ולו בקצת. אם כן, מה שצריך לחשב הוא, האם המחיר שחברת הביטוח גובה על הפרמייה שלה (ביטוח מקיף) שווה את הסיכון שלנו לממשו (תאונה, גניבה, שריפה וכו').
לדוגמה
יונדאי גטס 2010 עולה כיום כ-50 אלף שקלים, וביטוח מקיף לרכב זה, שנעשה על ידי נהג בעל וותק של 10 שנים, עם עבר נקי מתאונות, יעלה כ-2200 שקלים בשנה. במקרה של גניבה, בו הנזק הוא מחירו של הרכב, כלומר 50 אלף שקל, יהיה משתלם לאדם ממוצע להחזיק בביטוח מקיף שעליו הוא שילם פחות מ-5% מערך הרכב בשנה. אם מחיר הרכב היה נמוך יותר כך שהביטוח המקיף יהיה שווה 10% או יותר מערכו, זהו מצב שכבר לא שווה לבטח את הרכב.
שיקולים נוספים
בנוסף למחיר הרכב ביחס למחיר הביטוח, חשוב להתייחס למספר הנהגים הרכב, האם נוהגים בו לנסיעות ארוכות או קצרות, האם זה רכב עבודה, האם הרכב נחשב לגניב כן היכן הרכב חונה ברוב שעותיו (אם אתם חונים בחניה סגורה הסיכוי לגניבה הוא נמוך יותר).
לפרטים נוספים על מתי כדאי לעשות ביטוח מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|