|
גביית קנסות במקרה ביטול
בשנת 2007 התעוררה סערה. מנכ"ל מועצת הצרכנות פנה למפקח על הביטוח, וביקש ממנו לפעול כדי לבטל את הקנסות על ביטול פוליסות הביטוח טרם פקיעת תוקפן. הטענה שעומדת מאחורי הבקשה הזו, היא כי הדין מגבה את הקנסות הללו אפילו אם המבוטחים נאלצים בעל כורחם לבטל את הפוליסה. הפניה הזו היא פרי תלונותיהם של צרכנים רבים שנאלצו לבטל את הפוליסה לביטוח רכב משום שרכבם נגנב, הושבת או נמכר. אכן, חברות הביטוח גובות את הקנסות, וזה נעשה אמנם כמאמר החוק. זו אחת המחאות שנשמעו לאחרונה, ועדיין קיימות כמוה תלונות גם לגבי קנסות של חברות סלולאריות, אינטרנט וכבלים.
תנאים לביטול הפוליסה
על מנת שהביטול יכנס לתוקף יש להודיע על כך זמן מה המוגדר בפוליסה לפני התאריך, בדרך כלל כ- 21 ימים לפחות לפני מועד הביטול. חברת הביטוח קונסת את המבוטח שביטל באופן שונה אם מתברר באותה התקופה כי עבר לחברת ביטוח מתחרה, או רק הקפיא את הביטוח ומחדש אותו.
איך מחשבים קנסות בביטול של פוליסות ביטוח רכב?
על פי החוזה שעליו חותמים מראש על הפוליסה, לחברת הביטוח נשמרת הזכות במקרה של ביטול פוליסה לגבות את הקנס כדלהלן: דמי הקנס יהיו עד 10% מדמי הביטוח השנתיים עבור כל חודש שהביטוח היה בתוקף. לכן, במקרים מסוימים התשלום הוא תוספת תשלום שאותו רצה לחסוך המבוטח. כך יוצא שאם נותרו עוד כשלושה חודשים עד לתום הביטוח רכב, לא ישתלם לבטל אותו.
מתי מופר עקרון חוק הביטוח?
כאשר חברות לביטוח רכב גובות כספים מבעל הרכב בזמן שזה אינו יכול להשתמש ברכבו – מסיבת גניבתו, השבתתו או מכירתו – אזי זה מעבר לחוק. במידה ודבר מסוג זה קורה, ניתן לפנות לנציב התלונות שבחברה ולמפקח על הביטוח במשרד האוצר ולהגיש תלונה בנושא.
לפרטים נוספים על גביית קנסות במקרה של ביטול, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|