|
דמי השתתפות עצמית בפוליסת ביטוח רכב
תארו לעצמכם מצב לא בלתי אפשרי, שבו האופנוע החליק ונפגע, לא הספקתם לשמור מרחק מהרכב שלפניכם ונתקלתם בו, לא הענקתם זכות קדימה ופגעתם ברכב חולף – כל התסריטים הללו ואחרים יכולים להיות אלו שיפעילו את הביטוח המקיף, ודווקא בזמן שהכי לא ציפיתם לכך. סביר להניח שאתם מעוניינים לקבל החזרים מהביטוח, רק משום הבעיה ה"פעוטה" שההוצאות עלולות לעלות לכם אלפי ועשרות אלפי שקלים, או אפילו בהחלפת הרכב, בעוד שחברת הביטוח יכולה להיות האחראית למרבית ההוצאות במקומכם ולפטור אתכם מהבעיה הזניחה של חוב בסך אלפי שקלים.
מהם דמי השתתפות בביטוח רכב?
כאשר אתם מעוניינים לתבוע את חברת הביטוח אצלה אתם מבוטחים, ישנו סנן אחד שנועד למנוע תביעות שווא או לפחות לצמצם את כמות התביעות בביטוח, והוא דמי השתתפות. דמי השתתפות עצמית בפוליסת ביטוח רכב נקבעים מראש בזמן שמסכימים ויוצרים חוזה ביטוח. דמי ההשתתפות יכולים להיות בין מאות לאלפי שקלים ויכולים להיות זולים יותר – בדרך כלל אם בשעת הפעלת הביטוח דמי ההשתתפות עולים.
המשמעות – לא חייבים להפעיל פוליסת ביטוח
רגע לפני שהמבוטח יפעיל את הפוליסה, הוא יכול "לעשות חושבים" ולפתור מקרי ביטוח בצורה אחרת; אם הסכום לפיצוי נמוך מדמי ההשתתפות – לדוגמה בביטוח צד ג', ניתן לבקש מהגורם התובע שנפגע וליישר את ההדורים ללא תביעה ובאמצעות תשלום מיד ליד. אם שמאי מעריך את הנזק בסכום הגבוה מדמי ההשתתפות העצמית, יהיה שווה להפעיל את הביטוח ולהרוויח את הפער.
כמה תשלם חברת הביטוח למבוטח?
יכול להיות שעלות התיקון תהיה גבוהה יותר מדמי ההשתתפות, ואז הסכום שחברת הביטוח תשלם יהיה העלות של התיקון פחות דמי ההשתתפות העצמית אותה כביכול המבוטח משלם, כשסכום החזר יכלול בנוסף גם את ירידת הערך שנגרמה לרכב.
לפרטים נוספים על דמי השתתפות עצמית בפוליסת ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|