|
ביטוח נהגים צעירים, תשובות לשאלות נפוצות
נהג צעיר הוא נהג מגיל 17, שכן זהו הגיל המינימלי להוצאת רישיון נהיגה על גבי רכב פרטי. משך הזמן שבו יהיה מוגדר כנהג צעיר תלוי בחברת הביטוח אליה ישתייך; ישנן אסכולות שונות בתפישת גילאי הנהגים הצעירים, כשאחת טוענת כי מעל לגיל 21 כבר חלה ירידה בנתוני הסיכון של אותם נהגים, והשניה תטען כי מעל לגיל 24 תהיה הירידה ברמת הסיכון שהוא מהווה לחברת הביטוח. רבים נוטים להתבלבל בין ביטוח נהג צעיר לביטוח נהג חדש, משום שהתקופות המגדירות את סוגי נהגים אלו חופפות לעתים קרובות.
למה לשלם הרבה בביטוח רכב?
נהגים צעירים וחדשים – שני סוגי נהגים אלו משלמים יותר מהמבוטח הותיק בביטוח רכב, וזו עוד אחת מהסיבות לבלבול הקיים בין שתי ההגדרות הללו. חברות ביטוח רואות בנהגים צעירים גורם מסוכן – מסבות שונות כמו חוסר ניסיון, רצון להפגין אומץ ומרד חברתי, אחריות פחותה וחוסר מודעות. התשלום הגבוה נובע כתוצאה מהעלאת רמת דמי ההשתתפות העצמית בביטוח רכב.
נהגים צעירים – ושעות הנהיגה
חלק מהסיכון שבנהיגה אצל צעירים נובעת מנסיעה מאוחרת ברכב: ההורים מותירים את הרכב רק לאחר שעות העבודה, הנהגים הצעירים עייפים ולעתים אפילו מערבים כנגד החוק נהיגה בשכרות. בשעות המאוחרות הללו, הכבישים יחסית "פתוחים" ואין השמעות להוראות הבטיחות או שהנהיגה אינה בטוחה – לא לנהג, לא לנוסעי הרכב ולא לסביבתו.
פיתרון יעיל וצעיר
לנהגים צעירים ישנו פיתרון יעיל שעשוי לחסוך במחירי הביטוח רכב, כמו למשל הפעלת הביטוח באמצעות משלוח מסרונים. כך ניתן למשל להפעיל את הביטוח רכב ולהפסיק אותו בדיוק על פי זמן השימוש ברכב, וזאת לאחר וידוא קבלת מסרון חזרה מחברת הביטוח. לכל חברת ביטוח ישנו לבטח פיתרון מתחרה מול חברות הביטוח האחרון לעניין.
לפרטים נוספים על ביטוח נהגים צעירים, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|