|
גורלו של רכב שנשרף – ומה עם תגמולי הביטוח?
על פי הפוליסה לביטוח מקיף, אחד מתנאי הפוליסה הבסיסיים לכיסוי הוצאות נזקי רכב מטפל ברכב שנקלע לשריפה או שהתלקח. בפועל, חברת הביטוח אינה מפצה על מקרים אלו מיד, אלא בודקת את הסיבה להתלקחות הרכב ואת הרקע לעניין. היות וישנן קנוניות ביטוח רבות ומעשי הונאה, עליה לבדוק באמצעות גורמים שונים אם אכן הנושא טופל בתום לב ומגיע למבוטח פיצוי אם לאו. במקרה שקרה, מבוטח טען לקבלת פיצוי בשל שריפת רכב, ואילו חברת ביטוח סירבה לפצותו משום שטענה כי אותו מבוטח עשה זאת בזדון.
נטל הוכחה על פי בית המשפט
בית המשפט מטיל את האחריות להוכחת מקרה הביטוח על התובע (המבוטח), ואילו הוכחת התרמית שנעשתה לביטוח מוטלת על כתפיה של חברת הביטוח. באותו המקרה, התובע לא סיפק גרסאות שמניחות את הדעת, ומשום כך אפשר להטיל ספק במידת מהימנותו של התובע. אל העניין הזה מצטרפת עובדה נוספת שגרעה מסיכויים לפיצויים – רשלנותו, בכך שלא החנה את הרכב ממילא במקום סביר אלא לצד הדרך.
שאלת תרומתה של חברת הביטוח למקרה הביטוח
לא ינתנו פיצויים מחברת הביטוח אם נראה כי המבוטח התרשל – הותיר את הרכב לצד הדרך מבלי להזמין גרר (בכך חברת הביטוח רואה כחוסר תום לב). זאת, גם אם פעל לפי דרישות חברת הביטוח והפעיל את המיגונים שהתחייבה לבטח לכשיופעלו. למרות שחברת הביטוח העמידה לרשותו בביטוח רכב מקיף שירותי גרר, לא דיווח לחברה כדי לגרור את הרכב.
"האשם התורם" בביטוח רכב
צמצום חובת הפיצוי תלויה במידת האשם התורם של המבוטח. אילו חברת הביטוח רכב רואה במבוטח את הגורם לנזק, תקטין את זכותו לפיצויים או שתמנע אותם ממנו בכלל. לכן, חברת הביטוח תטען כאן כי האדם סטה מהתנהגות האדם הסביר, ובכך מידת הפיצויים תלויים בחברת ביטוח רכב.
לפרטים נוספים על ביטוח על רכב שנשרף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|