|
תביעות ביטוח רכב על נזקי רכוש
עוד לפני שהנענו את הרכב, אפשר לדבר על הוצאות כספיות מוגברות לרכב. מתחילים מביטוח חובה לרכב, תוספות רכוש לרכב – DVD, תוספות לנסיעה, מיגוני רכב שונים – כפי שהביטוח ביקש או משום שאתם מחויבים ברמת שווי הרכב שלכם, רישוי, טסט, בוסטים לילדים הקטנים...וזה לא נגמר. הרכב הוא מוצר שערכו הולך ופוחת עם הזמן ולכן ממילא מדובר כאן על הפסד מלכתחילה במונחים כספיים, אולם הרווח הוא התועלת שמשיגים ממנו. כך המצב ממשיך מדי שנה, עד שקורה נזק מסוים לרכב עצמו. מה עושים אז?
הפעלת הביטוח – איזה ביטוח מפעילים?
נגרם לרכבכם נזק כלשהו, ואתם מעוניינים לתבוע את הנהג שעשה זאת? ניתן לבחור בשתי דרכים: האחת היא להפעיל את הביטוח המקיף לרכב שלכם אם ישנו, אולם תיאלצו ברוב המכריע של המקרים לשלם דמי השתתפות עצמית בפוליסת ביטוח רכב. האופציה השניה היא לתבוע את חברת הביטוח של הנהג באמצעות ביטוח צד ג' שלו, ואם אין לו כזה אז לתבוע את הנהג עצמו לאחר החלפת פרטים.
אם האחריות לנזק אינה ברורה, מה עושים?
במידה וזה כך, נקווה שיש לכם כיסוי לשכר טרחת עו"ד טוב, כדי שזה יפעל למענכם בתביעה וינסה לסתור את טענת הצד השני. כך אתם מפעילים את חברת הביטוח שלכם וממילא אתם תלויים במה שיקבע: אשמת הצד השני – תוכלו לקבל את הכיסוי לנזק. אשמתכם – תיאלצו לשלם דמי השתתפות עצמית בביטוח הרכב, ומעבר לכך חברת הביטוח תשפה את הצד השני.
מה במקרה של טוטל לוס?
אין למסור פרטים לגבי האירוע, אלא באמצעות עורך דין מטעמכם. רצוי לא למסור מידע לחוקרי ביטוח רכב ולעורך הדין של הצד השני הצהרות כמו למשל אשמתכם באירוע, חוסר נזקים גופניים או אישיים וכן הלאה.
לפרטים נוספים על תביעות ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|