|
ניכויים מסכום תגמולי הביטוח
בביטוח רכב ישנו לכל סעיף החזרי ביטוח גם סכום מסוים המציין את תקרת הביטוח שאליה מתחייבת חברת הביטוח באופן מקסימלי. אילו חברת הביטוח בודקת את מקרה הביטוח ומוצאת כי היא מחויבת להחזרים, שמאים מטעמה מעריכים מה יהיה גובה ההחזר, ואילו הוא עולה מעלה לתקרת הביטוח, יושב סכום החזרי ביטוח כגובה תקרת הביטוח. כך נעשה בדומה גם להחזרים בגין אובדן כושר עבודה בביטוח חובה לרכב. חישוב ההחזרים נעשה כשהתקרה מציינת 75% משכרו הממוצע של אותו עובד. כך זה בביטוח רכב אולם השימוש באותו חישוב החזרים נעשה גם בשאר כיסויים לאובדן כושר העבודה בישראל.
מגבלת ביטוח לא הוגנת
רבים חושבים, כי למעשה המפקח על הביטוח צריך לעשות שינוי באותה מגבלה, שעלולה להיות דווקא לרועץ המבוטח. לדוגמה – אילו המבוטח משלם כ-5,000 שקלים דמי ביטוח שנתיים, ומרוויח 4,000 שקלים (ויקבל למעשה רק 3,000 שקלים). המשמעות היא שהוא יקבל כ-75% ממשכורתו הממוצעת – הרבה פחות ממה ששילם על הביטוח בשנה אחת – גם אם הוא מבוטח קבוע מזה שנים שמשלם סכומי עתק מדי שנה לחברות הביטוח.
מגבלת ביטוח בנושא מחלות ונכות
ביטוח הרכב מבדיל גם בין מחלות ונכות אשר גורמים אובדן כושר עבודה למבוטח, כאשר מבוטח לא זוכה לקבל את ההחזרים הללו מכוח מגבלת החוזה. על המגבלה הזו אחראי להחליט המפקח על הביטוח, אולם יש כאן חיכוך בין מה שמצוי וכיסויים שעליהם היה מעוניין לשלם המבוטח אילו היה ניתן.
איך לבחור פוליסת ביטוח
רצוי לברר לגבי סוגים ומחירים של ביטוח רכב לפני שחותמים על חוזה מול חברת ביטוח. במידה וישנם סעיפים חברים שלא ניתן לבטח אותו כלל במסגרת ביטוח רכב – רצוי לעשות ביטוח נוסף שיכול לענות על מקרי ביטוח כמו למשל מחלה או נכות.
לפרטים נוספים על ניכויים מסכום תגמולי הביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|