|
הרכב נגנב לפני שבוצעה העברת בעלות, האם על חברת ביטוח הרכב לשלם למבוטח?
ענף ביטוח רכב אמנם מושתת על פי התקשרויות באמצעות חוזי ביטוח שונים – בעיקרם ביטוח חובה, מקיף וצד ג'. בתוך הפוליסות הללו חייבים להיות כתובים ומותנים כל הסעיפים שתפעיל חברת הביטוח ללא שינויים חד צדדיים. הכול חייב להיות מוסכם על שני הצדדים, ואפילו כיום מספיק אישור מוקלט של המבוטח בשיחה שנערכת מול נציג שירות מטעם חברת הביטוח אשר הקריא את התנאים העיקריים והעלה את האותיות הקטנות שבחוזה למודעות הלקוח. כביכול – הכול מוסכם שחור על גבי לבן ואין אזורים אפורים בפוליסה. מה קורה כשמתעוררים מקרי ביטוח שלא נמצא להם פתרון בחוזה?
מי משלם על הביטוח כשעסקת המכר אינה מושלמת?
על פי חוקי קניה וצרכנות כחוק המכר תשכ"ח, נקבע בסעיף 33 כי בעלות על רכב אמורה לעבור במועד מסירתו של הרכב מידי המוכר אל ידי הקונה, אלא אם הוחלט אחרת. במידה ורכב אשר נמכר ואפילו שולם עבורו סכום הכסף למוכרע דיין לא הועבר לרשות הרוכש, הפתרון המשפטי יהיה אפוא תשלום למוכר שכן הרכב עדיין בחזקתו והוא זה שיכול לתבוע את פיצוייו.
אפשר לחרוץ על פי הבעלות על הרכב
על פי המקרה הזה, ניתן לומר כי עד אשר לא עוברת הבעלות על הרכב – בדרך כלל זה נעשה בין המוכר לרוכש ההולכים לסניף הדואר יחדיו או על ידי מוכר בחברת הליסינג – אזיי הפיצויים של רכב שעדיין מבוטח, גם אם הייתה העברת זכויות ביטוח רכב, יגיעו למי שהרכב עדיין בבעלותו.
העברת בעלות – לאחר תום התשלומים
העברת הבעלות מתרחשת על פי רוב לאחר שכל הסכום על הרכב הועבר לרשות המוכר, או כפי שסוכם בין הצדדים. במידה וכן, האחריות תהא בדרך כלל על מי שהרכב נותר תחת אחזקתו, ולאו דווקא בידי הרוכש החדש.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|