|
חובת הצגת פרטים בעת עריכת ביטוח לרכב
למרות שכולנו הורגלנו לכך שביטוח רכב אמור לתת מענה בצורת פיצוי בכל מקרה של תאונה קימות מספר פרצות אשר עלולות להוביל לחילוקי דעת בין המבוטח לחברת הביטוח ובעקבות כך קשיים בקבלת הפיצויים והשרות הנדרש. במקרים רבים חילוקי הדעות הללו מגיעים לבית המשפט אשר חייב להכריע במקרה. חלק מהחלטות אלו הופכות לאבני דרך מכיוון שהן תקדימיות ומחייבות פעולה עתידית זהה.
חובת הדיווח
כאשר אדם מגיע לחברת ביטוח בבקשה לפוליסה הוא נדרש למלא טופס אודות מצב הרכב ולהצהיר על נכונות הפרטים השונים, אסור לאדם לרשום דברים שקריים על מצב הרכב. לדוגמא במידה והרכב היה מעורב בתאונות דרכים בעבר והמבוטח לא הצהיר על כך יתכן כי הרכב לא יהיה מכוסה כלל בגלל מידע שקרי זה. לא חסרות דוגמאות כגון העברת בעלות על שם אדם אחר על מנת להסתיר הסטוריה בעייתית וכדומה.
התביעה וכתב ההגנה
כפי שהוזכר לא חסרות דוגמאות לתביעות שלא התקבלו בסופו של דבר. במקרה הנזכר לעיל, אדם הצהיר על רכב תקין למרות תאונות קודמות שלו, בעת הגשת התביעה כנגד חברת הביטוח עבור טוטאל לוס דרש האדם סכום כסף כאילו הרכב היה תקין מלכתחילה ושוויו היה גבוה בהרבה מהסכום האמיתי. בתביעה הודה האדם כי הסתיר את המידע מחברת הביטוח אך לטענתו סוכנות הביטוח היא זו שהמליצה לו לפעול בצורה זו, כתב ההגנה טען שמכיוון שההצהרה הייתה שקרית חברת הביטוח פתורה מלשלם את הסכום בנימוק כי הופר החוזה וכי טענתו של האדם לגבי המלצות הסוכנת ביטוח היו שקריות.
החלטתו של בית המשפט
לאחר דיון במקרה המדובר בבית משפט, נדחתה עתירתו של האדם בנימוק כי התובע הפר את חובת הגילוי שהייתה מוטלת עליו על פי חוק חוזי הביטוח. בהסתמך על חוק זה רשאית חברת הביטוח לבטל לחלוטין את החוזה מבלי לשלם לו כלל תגמולים. לסיכום, כפי שלמדים ממקרה זה איןם להקל ראש ויש לשים לב היטב על מה חותמים ועל מה מדווחים בעת רכישת ביטוח, זאת על מנת שבבוא העת לא תתקלו בקשיים בקבלת המגיע לכם.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|