|
ביטוח במקרה של טריקת דלת
היו היה סיפור על 3 בני משפחה אשר יצאו לחופשה, המשפחה הייתה בנויה מ-2 הורים, ו-3 ילדים קטנים, המשפחה נכנסה לרכבם ונפסע לשדה פתוח בצפון הארץ על מנת לעשות פיקניק. הם הגיעו לשדה, פרקו את מטענם – את השמיכה, האוכל, השתייה, הכיסאות ורדיו קטן עם מוזיקה. בשעות הערב, החליטה המשפחה להתקפל והחלה להעמיס את הרכב חזרה בכל מה שנשאר (כן, גם את הזבל היא אספה). הבעל נכנס לרכב והתניע אותו, בעוד שהאם העמיסה את דבר האחרון לתא המטען.
התאונה
כאשר סיימה להטעין את מטענה, לא הבחינה האם כי אחד מילדיה הקטנים עומד לידיה כאשר ידו מונחת על קצה תא המטען, וטרקה את הדלת על ידו - תאונה זו קוראת בצורה יומיות בשוגג לחלוטין. שאלה שנשאלת היא, האם מישהו אי פעם תהה האם ביטוח הרכב שלנו מכסה פגיעה שנגרמה כתוצאה מהכנסת פריטים לרכב?
חברת הביטוח
חברת הביטוח, כאשר נשאלה שאלה זו, טענה כי אין הצדקה לטענה, אולם בכל זאת החליטו בני המשפחה להגיש תביעה בגין הפגיעה. חברת הביטוח רכב בתגובה טענה כי טעינתו של מטען או פריקתו כשהרכב עומד אינה נופלת תחת הקטגוריה של שימוש ברכב מנועי ועל כן המשפחה אינה זכאית לפיצויים.
ההכרעה
תביעה נשלחה לבית המשפט אשר העניק פסק דין נרחב בו השופט עושה הבדלה בין טעינה ופריקה של מטען מסחרי – מטען הנעשה כחלק מתפקידו של הרכב לבין מטען אישי – מטען אשר לא קשור לרכב, כמו ארנק או תיק איפור. סיכומו של דבר, קובע השופט, הפריקה והטעינה שהוחרגו מחוק הפיצויים מתייחסות למטען מסחרי ולא פרטי, לפעילות עסקית ולא לפעילות פרטית. חברת הביטוח, דחתה אם כן את תביעת הקטין שלא כדין והשופט פסק כי היא חייבת לפצות אותו במלוא נזקיו.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב במקרה של טריקת דלת, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|