|
ביטוח רכב מגיע לכם פיצוי, לא תקחו?
נהיגה על הכביש ושהייה ארוכה על כבישי המדינה יכולה להוביל לתאונות שיכולות להוביל אף לפגיעה פיזית. לא כולם מודעים לעובדה כי חוק הפיצויים קובע שכל אחד שנפגע בתאונת דרכים בין אם הוא גרם לה ובין אם לא זכאי לקבלת פיצוי כספי באם נגרמו לו נזקי גוף.החוק מתייחס לכל סוגי תאונות הדרכים כולל מקרים של תאונות עצמיות בהם היה מעורב רק רכב אחד. זה לא משנה אם ההרכב הנפגע הוא האשם בתאונה עדיין הוא זכאי לפיצויים בגין הנזק שנגרם לו.
מה קורה במידה ואין ביטוח רכב?
במדינת ישראל כל רכב מחויב בביטוח חובה על מנת לשפות את המבוטח במקרה של תאונת דרכים. במקרה של תאונה והרכב לא מבוטח בביטוח החובה הנפגע אינו זכאי לקבל כסף מחברת הביטוח, למרות זאת ניתן לפנות לקרנות ממשלתיות שונות שהוקמו כדי לתת מענה למי שנפגע ולא היה מבוטח בשום צורה שהיא. הסיוע של קרן קרנית בא לידי ביטוי הרבה פעמיים במקרה של תאונת פגע וברח, במצב כזה אין לנפגע ממי לבקש את הפיצוי עבור התאונה ואין לו את מי לתבוע.
תאונה בדרך לעבודה
תאונה בדרך לעבודה היא מצב מורכב יותר במקרה זה מדובר בשני סוגי תאונות, תאונת דרכים ותאונת עבודה. בשל סיבה זו זכאים הנפגעים לפיצויים הן דרך המוסד לביטוח לאומי והן דרך פוליסת הביטוח רכב של המבטח. יש לשים לב שההגדרות לדרך לעבודה הן מורכבות מאוד ויש לבחון אותם באתר של ביטוח לאומי או אל מול הגורמים הרבלנטיים.
כיצד לתבוע?
הפיצוי שמגיע לנפע בתאונת דרכים נקבע על פי מספר פרמטרים: כאב, סבל, גיל הנפגע, מספר ימי אשפוז, חומרת הפגיעה ועוד. כמו כן זכאי הנפגע לפיצוי עבור אובדן ימי העבודה שנגרמו עקב הפגיעה בהתאם לרמת ההכנסה לפני הפגיעה. מעבר לכל הזכאויות הללו זכאי המבטוח לפיצוי עבור הוצאות רפואיות, הוצאות ניידות, הוצאות התאמת דיור, עורך דין וכל הוצאה נוספת שעלולה להיווצר עקב התאונה. התביעה יכולה להיעשות באופן עצמאי או דרך בא כוחו ל הנפגע.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|