|
נהיגה ללא ביטוח בתוקף - מה ההשלכות?
אחזקת רכב אינה מובנת מאליה. בעולם הכלכלי של היום, לקנות רכב אולי זה אפשרי – משלמים על רכב בתשלומים, לפחות לאורך תקופת האחזקה שלו. נכון, הרכב יכול להיות חדש לגמרי או יד שניה – אולם מה שבטוח, לא ניתן לוותר על ביטוח רכב. תחילה – ישנו ביטוח חובה לרכב שהממשלה מחייבת את בעלי הרכבים להחזיק בו בתוקף. שנית – ישנם ביטוחי רכב שמכסים הוצאות בגין נזקים לרכוש. את אלו אפשר שלא לרכוש או אפילו אפשר להחזיק בביטוח שאין לו תוקף. העניין הוא שבשני המקרים האחרונים, לא ניתן לדרוש החזרי ביטוח.
למי אין ביטוח רכב, ועוד לא השווה?
ביטוח רכב חייב להיות, כאמור, בתוקף כדי שיהיה אפשר להפעיל אותו. על כן, אפשר לפנות לחברת הביטוח לפני שהתוקף מסתיים. הביטוח יכנס לתוקף רק בזמן שהביטוח הקודם הסתיים. חשוב להשוות את המחירים כשבועיים שלושה לכל היותר לפני שרוכשים את הפוליסה, משום שיתכנו שינויים גורפים במחירים.
מה קורה כשמתרחשת תאונה – ואין ביטוח?
תאונת דרכים לרוב גורמת לנזק – נזק לבני אדם ונזק לרכוש. כשקורה נזק לבני אדם, מחויבים להפעיל את הפוליסה לביטוח חובה רכב – להתקשר לחברת הביטוח. זאת, גם כדי לקבל את ההחזרים. כשישנם נזקים לרכוש, זו לא חובה להפעיל את הביטוח, אולם רק באמצעות תביעת הביטוח אפשר לקבל החזרים, אם הם עולים על גובה דמי השתתפות עצמית בביטוח מקיף.
נהיגה ללא ביטוח חובה גוררת עונשים
מי שנוהג ללא ביטוח חובה, וזה נתגלה על ידי המשטרה בבדיקה שגרתית או כתוצאה מתאונת דרכים עם נפגעים (שכן אז יש לקרוא למשטרה אוטומטית) או בצורה מסוימת אחרת, הנהג עלול לקבל נקודות, להקנס, ובמקרה הגרוע, גם להיאסר – רצוי להפעיל עורך דין תעבורה במצב זה.
לפרטים נוספים על ביטוח בתוקף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|