|
דברים שאומרים על שירותי ביטוח ועל מחירי ביטוח רכב – אמת או שקר?
אין חכם כבעל ניסיון, על כן כל מה שנאמר בנושאי ביטוח רכב שאחרים עשו ומפרי ניסיונם האישי, יכול להיות הפוך לגבי מבוטח אחר, ולו רק משום הסיבה הפשוטה, שהפוליסה והטיפול במבוטח נרקם על פי נתוני הנהגים הקבועים ברכב ולפי הרכב עצמו. עם זאת, ישנן כמה קלישאות שיכולות להרשים באופן הלא נכון את מי שאינו בתוך נבכי ענייני ביטוח רכב. הביטוחים הנכללים בעולם הרכב אלו שלושה – ביטוח חובה שכל בעל רכב ממונע מחויב לעשות – לרבות בעלי מכוניות פרטיות, רכבים דו גלגליים, רכבים מסחריים, רכבי הסעות וביטוח משאיות שהוא חובה לרכב.
דמי השתתפות עצמית – האם שווים לכולם?
דמי ההשתתפות העצמית משתנים בהתאם למה שסיכם המבוטח מול חברת הביטוח בשעת החוזה. דמי ההשתתפות העצמית יהיו גבוהים אילו הוחלט כי הם נמוכים כשמפעילים את הביטוח ולהיפך. דמי ההשתתפות העצמית אינם המרכיב היחיד שיכול לייקר או להוזיל פוליסת ביטוח, לכן רצוי לפרק את התנאים לגורמים ולהשוות מחירים לפי כל סעיף.
פוליסת ביטוח רכב זולה מכילה פחות כיסויים
פוליסת ביטוח רכב, ובכלל ביטוח חובה – היא פוליסה בעלת תנאים קבועים. ה"משחק" הוא עם המחיר. חברת הביטוח היא הקובעת את היחס בין המחיר לרמת ההחזר שאותו יקבל המבוטח עבור כספו. הכיסוי המקסימלי נקרא גם גבול אחריות, ניתן להגדיל אותו לרוב בתוספת כסף בביטוח.
שיקוף הפרטים של הנהגים הקבועים ברכב
כל נהג נדרש לביטוח חובה ממשלתי שיהיה קבוע ברכב, אולם בכל שינוי בפרטי הנהג הקבוע ברכב – לרבות הצטרפות נהגים צעירים לפוליסה, יש לעדכן את חברת הביטוח רכב. גם מכורח החוק – לפחות בביטוח חובה, וגם כדי לקבל את הפיצויים המגיעים על פי הסיכום מול חברת הביטוח שבה בחר להיות מבוטח.
לפרטים נוספים על שינויים מבניים בענף ביטוח חובה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|