|
תוקפו של ביטוח רכב לאחר מכירה וללא שינוי שם המבוטח
אדם שמוכר את הרכב, עומדות בפניו מספר אפשרויות בנוגע לביטוח רכב; הוא יכול לבקש מחברת הביטוח הקפאת פוליסת ביטוח רכב או לבקש מחברת הביטוח להמשיך את תוקף הביטוח הקודם. הרי ממילא הוא עומד להחליף רכב – לדוגמה בעסקת טרייד לרכב אחר, ועל פי תקנות הביטוח גם אם משנים את פרטי הפוליסה, אלו חייבים להיות לטובת הלקוח. כך, רבים משאירים אפילו פוליסת ביטוח חובה או מקיף שהייתה קיימת ומשתמשים בה גם כשהנתונים לתמחור שונו. רק צריך לדאוג להתקשר עם חברת הביטוח ולעדכן אותה בכך.
שאריות של המנדט הבריטי
הטענה הנגדית לעניין לקוחה דווקא מימי חוק המנדט הבריטי, היא שחברת הביטוח פטורה מהחובות שלה רק משום שהחוק הבריטי טוען, כי ישנו אובדן זיקת ביטוח. המשמעות היא שאם המבוטח מחליף רכב לצורכי ביטוח, עליו להכין פוליסת ביטוח בהקשר של הרכב הזה בלבד. לא ניתן להסב את הפוליסה הקודמת לטובת הרכב החדש משום שישנה זיקת ביטוח אך ורק לפי הנתונים הממוקדים ברכב יחיד.
החוק הישראלי והזיקה לביטוח
כאשר מדובר ברכב ליסינג לדוגמה שהבעלים שלו הוא חברת ההשכרות או ברכב עבודה ששייך לחברה והוא נגנב לצורך העניין, עולה השאלה אם הביטוח הקודם שהושאר על כנו עדיין בתוקף – בין אם היה שייך לרכב אחר או בין אם עבר מהמשכירה לשוכר. פסק דין בעניין גורס, כי חברת הביטוח צריכה כך או כך לבטח את הנפגע על פי בפוליסה, ללא קשר מי הבעלים של הרכב או של הפוליסה.
ביטוח רכב – חובת ביטוח רכב
על המשתמש ברכב לוודא כי קיימת פוליסת ביטוח חובה בתוקף, שתקפה גם לגביו. כל עוד הוא משתמש ברכב אחר שקנה והשאיר את הביטוח הקודם (גם אם לאחר הקפאה) על שמו, הוא יכול לדרוש זאת וחברות הביטוח נענות לכך.
לפרטים נוספים על תוקפו של ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|