|
ביטוח צעיר לרכב על פי החוק
נהגים מגיל 17-24 שנכנסים לרכב משלמים באופן אוטומטי יותר כסף לביטוח הרכב. פעמים רבות הנושא הזה "נופל" על כתפי ההורים, אשר ממילא מעניקים את הרכב לנהגים בכל זמן שבו הם יכולים ללוות אותם אם אלו נהגים חדשים בנוסף, וגם משלמים עבורם את דמי הביטוח רכב. עם זאת ישנם הורים שרוצים לבזר סמכויות על הילדים שלהם ולהעניק להם את האחריות על חייהם ועל הרכב. לא הכול בא בקלות, גם לא התוספת שצריך לשלם. היום נמצאים פתרונות יצירתיים שחברות הביטוח, כמו למשל הפעלת הביטוח באמצעות משלוח מסרון.
באילו ביטוחים חייב נהג צעיר?
הנהג הצעיר, כמו שאר הנהגים, מחויב רק בביטוח חובה. עם זאת, ידוע כי דווקא נהגים צעירים מעורבים ביותר תאונות דרכים יותר מכל פלח אוכלוסיה אחר. מסיבה זו, אילו ישנו ביטוח מקיף לרכב וגם צד ג' אשר בדרך כלל נוסף באופן אוטומטי באמצעות הביטוח המקיף, יש לדווח לחברת הביטוח על שינוי סטטוס בפוליסה.
מה קורה בנסיעה ללא ביטוח צעיר?
הנסיעה ברכב ללא תוספת ביטוח צעיר נחלקת לשניים. האחד- נסיעה ללא ביטוח חובה שמותאם לנהג צעיר – מסכן את הנהג בשלילת הרישיון שלו ולקנס מרתיע, ובמקרים חמורים כמו למשל כשהמעשה חוזר על עצמו יוביל גם למאסר. בשני – אילו מדובר בביטוח מקיף או בצד ג', הכיסוי לא יכנס לתוקף ואז ההוצאה תהיה גבוהה במידה ניכרת.
מתי לפנות לחברת הביטוח?
רצוי לפנות מבעוד מועד, עוד לפני שנכנסים לרכב, על מנת שהפוליסה תכלול את הנהג, משום שאין ביטוח רכב "בדיעבד". רצוי לשלם מעט יותר, על מנת לחסוך הרבה יותר מכך בפעם הבאה, בין אם זה לתיקון הרכב המבוטח או בין אם זה כדי לקבל כיסוי על תביעת ביטוח של גורם אחר שנפגע מהרכב המבוטח.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב צעיר, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|